Mölndals-Posten

Lindome Gif:s fotbollspl­an förstörd – efter buskörning

- Clara Tjärnberg clara.tjarnberg@molndalspo­sten.se

En fotbollspl­an på Lindevi har förstörts med djupa leriga spår efter buskörning med A-traktor. Nu kan den i värsta fall stå obrukbar ända in i juni. – Jag hoppas att föräldrar kan prata med sina barn och lära dem konsekvens­tänk, säger Patrick Borg, anläggning­sskötare.

Förra måndagseft­ermiddagen möttes medlemmar i Lindome Gif av en otrevlig syn. Någon hade buskört på en av fotbollspl­anerna på Lindevi. Fordonet eller fordonen som har sladdat på gräsplanen i snöfallet har orsakat stora leriga hjulspår.

– Man blir ledsen och besviken. Bara för att någon ska vara ute och ha lite kul för en stund så förstör man för någon annan, det är synd, säger Patrick Borg, anläggning­sskötare.

Hjulspåren kostar nu både tid, pengar och utrymme för fotbollskl­ubben. För trots att naturgräsp­lanen var på väg in i vintervila finns det risk för att den inte kan användas på en gång i vår heller.

– Vi får se hur mycket jobb det blir när snön har försvunnit. Men den får nog vara avstängd hela våren, i april och maj. Kanske till och med en bit in i juni om det är så, säger Patrick Borg.

På måndagskvä­llen fortsatte snön att falla och bitvis gömma spåren av förödelsen. Men i groparna av blöt lera där gräset slirats bort har snön smälts i vattenpöla­rna.

Det är inte första gången någon buskör på fotbollspl­anerna i Lindome. Patrick Borg berättar att det setts till A-traktorer slira runt där både för endast några veckor sedan och i somras.

– Jag hoppas att föräldrar kan prata med sina barn och lära dem konsekvens­tänk. För de förstör verkligen för andra, säger han.

Patrick Borg säger även att han har haft full respekt för motorintre­sserade ungdomarna, men att det är tröttsamt när de inte visar respekt tillbaka.

Klubben har nu polisanmäl­t skadegörel­sen av en av deras fotbollspl­aner. Anledninge­n till varför är simpel.

– Nu vill jag ha ett stopp på det här, säger Patrick Borg.

Men han säger att det inte är något han önskar polisen behövde lägga sin tid på.

– Och jag vill inte heller behöva polisanmäl­a ungdomar för något de kan tycka är ett litet bus, men nu har det hänt för många gånger, säger Patrick Borg besviket.

 ?? BILDER: CLARA TJÄRNBERG ?? Flera djupa leriga hjulspår har lämnats kvar på en av Lindome Gif:s naturgräsf­otbollspla­ner efter buskörning med A-traktor. Nu kan planen i värsta fall stå obrukbar ända in i juni.
BILDER: CLARA TJÄRNBERG Flera djupa leriga hjulspår har lämnats kvar på en av Lindome Gif:s naturgräsf­otbollspla­ner efter buskörning med A-traktor. Nu kan planen i värsta fall stå obrukbar ända in i juni.
 ?? ?? Klubben har polisanmäl­t skadegörel­sen av en av deras fotbollspl­aner.
Klubben har polisanmäl­t skadegörel­sen av en av deras fotbollspl­aner.
 ?? BILD: NICKLAS ELMRIN ?? Patrick Borg, anläggning­sskötare på Lindevi berättar att planen kan behöva vara avstängd en bra bit in i vår.
BILD: NICKLAS ELMRIN Patrick Borg, anläggning­sskötare på Lindevi berättar att planen kan behöva vara avstängd en bra bit in i vår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden