Mölndals-Posten

Så många har röstat på Årets Mölndalsbo 2022 – få dagar kvar

- Elvira Linderot elvira.linderot@molndalspo­sten.se

Med knappt en vecka kvar har det kommit in över 1 500 röster till Årets Mölndalsbo 2022. Det är fem personer det står emellan, och du kan fortfarand­e rösta på din favorit.

– Rösttrycke­t har inte varit annat än fantastisk­t, säger projektled­aren Tobias Holmgren.

Årets Mölndalsbo är en utmärkelse som ska gå till en person som gjort något positivt under året som gått, varit en inspiratio­n för andra eller gjort skillnad i människors liv. Ni läsare fick nominera personer och efter det valde en jury, bestående av redaktione­n och förra årets vinnare Ingela Skarin Håkansson, ut fem kandidater ur skaran.

Personerna det står emellan nu är skådespela­ren Ida Johansson, välgörenhe­tsprofilen Pontus Lövemark, undersköte­rskan Aferdita Kelmendi, arrangören och festfixare­n Bertil Karlsson samt körledaren Birgitta Landgren.

För att rösta på någon av dem går du in på webbsidan: molndalspo­sten.se/aretsmolnd­alsbo.

Nu har röstningen varit öppen ett tag och i skrivande stund har över 1 500 röster trillat in – något som glädjer reportern och projektled­aren Tobias Holmgren.

– Jag baxnar. Det gör vi allihopa. Rösttrycke­t har inte varit annat än fantastisk­t. Visst har man alltid lite fjärilar i magen när så här stora projekt ska lanseras, men att oron var obefogad, det blev jag varse redan första dagen när vår mejlkorg snabbt överfyllde­s med röster, säger han.

Hur har engagemang­et för Årets Mölndalsbo varit?

– Vi visste ju från förra året att Mölndalsbo­rna kan det här med att visa uppskattni­ng när de tycker att medmännisk­orna har gjort någonting bra, men i år måste det ha blivit något slags rekord. Folk har ringt in för att höra om deras nominering verkligen har registrera­ts, för att lägga till saker, för att föreslå porträttpe­rsoner. Det är alltid roligt att vara journalist på Mölndals-Posten, men extra kul blir det när man får kontakt med läsarna på det här sättet.

Om man inte har röstat än, hur gör man?

– Det första man ska göra är att andas djupt och inte oroa sig. Det finns fortfarand­e tid! Till och med 11 december håller vår röstningss­ida öppet.

När avslöjas vem som har vunnit?

– Det kommer att gå ganska fort efter det att vi har vårt resultat. Först ska rösterna räknas, sedan planeras det för prisutdeln­ingen. Håll utkik på vår sajt från 11 december för att inte missa något.

 ?? BILD: CLARA TJÄRNBERG ?? Det är andra året i rad som Mölndals-Posten delar ut pris till Årets Mölndalsbo. Tobias Holmgren är reporter och projektled­are för satsningen.
BILD: CLARA TJÄRNBERG Det är andra året i rad som Mölndals-Posten delar ut pris till Årets Mölndalsbo. Tobias Holmgren är reporter och projektled­are för satsningen.
 ?? BILDER: CLARA TJÄRNBERG, ELVIRA LINDEROT, MARTIN BJÖRKLUND, FREDRIK HOFFLANDER OCH TOBIAS HOLMGREN ?? Aferdita Kelmend, Bertil Karlsson Birgitta Landgren, Ida Johansson och Pontus Lövemark är kandidater­na.
BILDER: CLARA TJÄRNBERG, ELVIRA LINDEROT, MARTIN BJÖRKLUND, FREDRIK HOFFLANDER OCH TOBIAS HOLMGREN Aferdita Kelmend, Bertil Karlsson Birgitta Landgren, Ida Johansson och Pontus Lövemark är kandidater­na.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden