Mölndals-Posten

Man knivhotade väktare – greps med ett halvt kilo knark

- Martin Björklund martin.bjorklund@molndalspo­sten.se

Mannen skulle avvisas från boendet varpå han hotade två väktare med kniv. I lägenheten hittades dessutom ett halvt kilo cannabis. Nu döms han till fängelse.

Efter en stökig natt i mars fick en man i 20-årsåldern reda på att han inte längre kunde bo kvar på boendet i Mölndal på grund av upprepad misskötsel. Beskedet gjorde honom arg, upprörd och nedstämd, och personalen på plats lyckades inte lugna honom.

Efter en halvtimmes diskussion insåg de anställda att de inte kom längre.

– Då sa vi till honom att ”vi går ner och så får du får tjugo minuter på dig att packa”. När den tiden hade gått och han inte kommit ner ringde vi vakterna, säger en ur personalen i förhör.

Två väktare kom då till boendet för att få mannen att lämna lägenheten. Efter flera knackninga­r öppnades dörren.

– Så ser jag honom med en kniv i handen backande när dörren har öppnats. I samma stund skriker min kollega släpp kniven och i samband med det så väljer killen att gå mot oss med kniven höjd, säger en av väktarna till polisen.

– Då väljer kollegan att stänga dörren och samtidigt försöker han ta sig ut. Jag hjälper kollegan att hålla emot dörren och trycker på överfallsl­armet.

Kniven var en kökskniv med ett cirka 20 centimeter långt blad.

– Först höll han den lågt, sen höjde han den med skaftet mot oss. I samband som vi stängde kom han mot dörren och då attackerad­e han dörren så det blev en liten fight om den.

Polisen: Agerade mannen hotfullt?

– Han skrek en massa ord och hade kniv. Han sa något i stil med att han skulle hugga oss om vi kom in. Mitt fokus var att så länge jag håller dörren på min sida så är jag säker.

I lägenheten hittades ett halvt kilo cannabis och 0,17 gram kokain. Mannen åtalades för grovt hot mot tjänsteman samt narkotikab­rott tillsamman­s med en yngre kumpan. Nu döms båda mot sitt nekande.

Den yngre döms till 60 timmars ungdomstjä­nst och mannen i 20-årsåldern till fängelse i ett år och fyra månader. Åklagaren hade även begärt honom utvisad, men det begäran avslås då rätten kategorise­rar honom som flykting ”och inget annat har framkommit än att han alltjämt behöver en fristad i Sverige”.

Mannen förekommer sedan tidigare under nio avsnitt i belastning­sregistret och dömdes senast i juni 2021 för misshandel och narkotikab­rott till skyddstill­syn.

 ?? BILD: POLISEN ??
BILD: POLISEN
 ?? BILD: POLISEN ??
BILD: POLISEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden