Mölndals-Posten

Bengt, 95, dansar varje vecka: ”Det stärker benen”

-

Seniordans som i schottis, polka och lugna låtar? Glöm det. När 65-plussarna på Möllan drar i gång är det två bugg och två foxtrot som gäller. – När jag började var det mest jitterbugg men de slängarna har jag fått sluta med, säger 95-årige Bengt Wahlstedt.

Dans på Folkets hus har arrangerat­s sedan lång tid tillbaka. Mona Segerström kom in i arrangörsg­änget på 1980-talet och är alltjämt aktiv.

– Jag har alltid dansat och kommer man hit ska alla känna att det är bra, säger Mona vars uppgift i högre grad är att ta hand om besökarna nu för tiden än att dansa själv. Saknar du inte dansen då?

– Klart jag gör. Men vi är flera som hjälps åt så Jag trivs och jag försöker ändå hinna med några danser.

Mona Segerström tar sikte mot fikaserver­ingen och avlöser en kollega där.

På Möllans dansgolv är det liv och rörelse. Aktiva pensionäre­r buggar och dansar foxtrot till orkestern Mogna män, en avknoppnin­g och mindre variant av etablerade dansbandet Bengt Hennings. Troligtvis är Mogna män också den stora anledninge­n till att 130 personer anlänt mot vanligtvis hundra.

En ständigt återkomman­de torsdagsda­nsare är 95-årige Kålleredsb­on Bengt Wahlstedt.

– Jag har haft lite problem med benen och då finns det inget bättre än att dansa. Men då måste det vara riktig dans, säger han.

Vad menar du med riktig dans?

– Dans där det svänger. Det allra bästa är att dansa till storband. Det gör jag på Frölunda kulturhus och då blir det så att man rör benen snabbare, nästan efter noterna. Och det stärker benmuskler­na.

Hur länge har du dansat?

– Vi var ett gäng som lärde varandra. Det var väl mellan 1942 och 1944 som vi dansade jättemycke­t. När jag började var det mest jitter

 ?? ?? Mogna män, en avknoppnin­g och förminskad variant av etablerade dansbandet Bengt Hennings lockade fler seniorer än vanligt till torsdagsda­nsen.
Mogna män, en avknoppnin­g och förminskad variant av etablerade dansbandet Bengt Hennings lockade fler seniorer än vanligt till torsdagsda­nsen.
 ?? ?? Britt-Marie Lindh och Ernst Wiggen gillar när det går undan. Här i en bugg.
Britt-Marie Lindh och Ernst Wiggen gillar när det går undan. Här i en bugg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden