Mölndals-Posten

Per Andersson och fästmön Malin gör slut – efter 25 år

- Tobias Holmgren tobias.holmgren@molndalspo­sten.se

Folkkäre komikern Per Andersson och hans flickvän sedan 25 år tillbaka, Malin Carlsson, har gått skilda vägar. Det avslöjar Balltorpss­onen i förra fredagens avsnitt av Carina Bergfeldt på SVT.

I programmet som sändes förra fredagskvä­llen på SVT, pratar programled­aren Carina Bergfeldt med Per Andersson om var han befann sig när de senast talades vid två dagar tidigare: i en möbelbutik för att köpa ett matbord.

– Just det, bekräftar komikern. Carina Bergfeldt: Du står inför en förändring.

– Ja. Jag ska få nytt matbord. När publikens skratt har lagt sig, växlar Per Andersson till en allvarlig ton och tillkännag­er hur det ligger till. Att han och hans flickvän sedan 25 år tillbaka, Malin Carlsson, har beslutat sig för att separera.

"25 år är 25 år. Det är länge. Man blir ju tajta som satan när man har varit ihop så länge.

Matbordet är till hans lägenhet. – Det är ju en oväntad turn på livet får man ändå säga, tillägger Per Andersson.

Balltorpss­onen, som bland annat är känd för sina roller med humorgrupp­en Grotesco, medger att det naturligtv­is är med kluvna känslor som han tar tagit klivet.

– 25 år är 25 år. Det är länge. Man blir ju tajta som satan när man har varit ihop så länge. Samtidigt om man kommer till ett läge där det är dags att göra det, och man har gått igenom mycket, då måste man våga ta det steget också.

Han understryk­er att de fortfarand­e är väldigt bra vänner.

– Det känns inte som att vi genomgår det här var och en för sig. Vi har sagt att det här gör vi tillsamman­s, med gemensamma krafter, och tar det här steget på ett modigt, vuxet och rimligt sätt ändå.

Paret har två barn ihop.

 ?? BILD: ANNIKA BERGLUND ?? Per Andersson gästade säsongens sista avsnitt av Carina Bergfeldt.
BILD: ANNIKA BERGLUND Per Andersson gästade säsongens sista avsnitt av Carina Bergfeldt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden