Mölndals-Posten

Lindome förlorade borta mot Pixbo

-

Innebandy, division 1 västra Götaland herr: Lindome förlorade bortamatch­en mot Pixbo i division 1 västra Götaland herr i innebandy på fredagen. 8-4 slutade matchen.

– Detta var en jämn match där ställninge­n är 4-4 och matchen står och väger tills halva sista perioden, tyvärr får Pixbo in det viktiga 5-4 målet och får lite momentum och sticker iväg till 7-4. Sedan trycker vi på i spel 6-5 utan att få utdelning och Pixbo kan göra 8-4 i tom kasse innan vi fastställe­r slutresult­atet 5-8. Med facit i hand kanske vi borde spelat på 3 femmor istället för att coacha rätt hårt på två femmor. Vi tar nya tag mot Varla nästa lördag där en vinst är nödvändig för att inte hamna för långt efter i jakten på att hänga kvar Div 1, tyckte Lindomes lagledare Martin Jonsson, efter matchen.

Pixbo har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Lindome har en vinst och fyra förluster.

För Pixbo gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan Lindome är på elfte plats.

I nästa match möter Lindome Varla hemma på lördag 10 december 14.00. västra/södra dam i innebandy efter seger, 5-9, borta mot Lindome. Partille D1 leder serien en poäng före Lindås. Lindome ligger på femte plats i tabellen.

– Det var en bra match från vår sida där vi gjorde det svårt för Lindome. Första perioden börjar bra med ett tidigt mål för oss. Lindome skapar sedan flera skarpa lägen och kvitterar rättvist till 1-1. Sedan tar vi ledningen igen och vi får vara tacksamma för att vara i ledning efter första perioden. I andra perioden äger vi helt och går upp till 1-6 ledning innan Lindome reducerar till 2-6. Tredje perioden börjar med ett stolpskott från vår sida innan Lindome gör två snabba mål. Vi svarar med mål och de gör ytterligar­e ett innan vi gör två till och vinner välförtjän­t med 5-9. Från period två och framåt var aldrig Lindome riktigt nära, kommentera­de Partille D1:s tränare Robert Bodén efter matchen.

Partille D1 tar sig an Växjö IBK i nästa match hemma lördag 10 december 17.15. södra A herr: Det blev Mölndal som gick segrande ur mötet med Bäcken i HockeyTvåa­n södra A herr på hemmaplan, med 3-2 (1-0, 1-0, 1-2).

Segern var Mölndals sjätte på de senaste sju matcherna.

Mölndal tog ledningen efter 9.29, genom Lucas Högosta assisterad av Filiph Johannesso­n och Rasmus Wilhelmsso­n.

Efter 11.02 i andra perioden slog Adam Jubel till, på pass av Erik Andersson och Simon Ramsby och gjorde 2-0.

Bäcken reducerade dock till 2-1 genom Oliver Gabay efter 10.07 i tredje perioden.

Mölndal gjorde 3-1, åter igen genom Lucas Högosta efter 11.46 och kom allt närmare segern.

Bäcken reducerade dock till 3-2 genom William Bengtsson-Söderlund när bara två minuter återstod att spela, och skapade åter spänning matchen.

Mölndal har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Bäcken har tre vinster och två förluster.

Det här var Mölndals andra uddamålsse­ger den här säsongen.

Resultaten i sista omgången betyder att Mölndal slutar på femte plats i tabellen, och Bäcken på fjärde plats.

Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden