Mölndals-Posten

En ny stadspark planeras i Lindome: ”Vackert mot ån”

-

En park i centrala Lindome ska växa fram med start redan i år. – Det är ett outnyttjat område med potential för det är vackert när man väl är där, säger Maria Modin.

Området hon pratar om ligger i hörnet av Industrivä­gen och Valåsvägen, nedanför Lindome Församling­scentrum.

– Vi kallar det Lindome stadspark eftersom vi vill att det ska bli en fin park där. Det finns beslut på att det ska finnas en stadspark i varje kommundel, säger Maria Modin, enhetschef på tekniska förvaltnin­gen i Mölndals stad.

Exakt vad som ska göras där i år är inte bestämt, men det skulle exempelvis kunna vara sittplatse­r och plantering­ar.

– Och vi ska se över belysninge­n. Vi satte upp lite ny redan förra året men ska se över det mer eftersom belysning är efterfråga­t.

De unga kommunutve­cklarna i

Lindome har haft en dialog med dem som bor i området för att ta reda på vad som efterfråga­s. Kommunutve­cklarna är ungdomar som anställs av Mölndals stad som en del av kommunens områdesarb­ete i Lindome, Åby, Balltorp och Bifrost.

Utöver belysning finns mötesplats­er med på önskelista­n, människor vill ha någonstans att träffas och umgås.

En av dem som regelbunde­t passerar området är Joakim Sjöström som bott i Lindome i 16 år. Han tycker det låter som en bra idé att få till en fin park där.

– Absolut. Det är vackert ner mot ån, särskilt när det inte är så mycket vatten som nu. Som Lindomebo tycker jag det är dags att uppmärksam­ma hela Lindome, både centrum och parker. Att snygga till och ge orten omvårdnade­n som den här lilla byn förtjänar, säger han.

Stråket är välanvänt, inte minst av hundägare.

– Det är en fin hundpromen­ad runt själva Lindomeån, säger Joakim Sjögren innan han och hunden Frankie fortsätter sin promenad.

Precis som Joakim Sjögren påpekar går vattnet högt efter kraftiga regn. Delar av området som är tänkt att bli park översvämma­s regelbunde­t och låg till stora delar under vatten i början på veckan.

– Detta är något vi har med oss i planeringe­n och tanken är att göra en plats som får svämma över och ska tåla Lindomeåns naturliga förändring­ar i flöde, säger Maria Modin.

Lindomebon Eva Eriksson har bott på orten sedan 1988. Hon går regelbunde­t här för att ta sig från hemmet till affärerna och biblioteke­t i centrum och välkomnar tankarna på att fixa till området.

– Det låter jättebra, säger hon men har inte tänkt på vad som skulle kunna förbättra platsen eller göra den trevligare.

– De har gjort en del på andra sidan ån, men jag tycker det varit lite märkliga saker. Man tog bort ett staket och satte dit bänk och bord men planterade inga buskar eller liknande för att göra det trevligt, så jag förstår inte vilka som ska sitta där, säger hon.

 ?? BILDER: LOTTA NYVALL ?? Joakim Sjöström och hunden Frankie går regelbunde­t förbi platsen nedanför Lindome församling­scentrum som nu ska bli stadspark. ”Egentligen behöver hela området med centrum och parker få lite uppmärksam­het”, säger Joakim Sjöström.
BILDER: LOTTA NYVALL Joakim Sjöström och hunden Frankie går regelbunde­t förbi platsen nedanför Lindome församling­scentrum som nu ska bli stadspark. ”Egentligen behöver hela området med centrum och parker få lite uppmärksam­het”, säger Joakim Sjöström.
 ?? ?? Lindomebon Eva Eriksson går regelbunde­t igenom den blivande stadsparke­n och välkomnar tankarna på att fixa till området. ”Det låter jättebra”.
Lindomebon Eva Eriksson går regelbunde­t igenom den blivande stadsparke­n och välkomnar tankarna på att fixa till området. ”Det låter jättebra”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden