Mölndals-Posten

Misstänks för sex brott – bar kniv i väskan och körde bil utan körkort

- Clara Tjärnberg clara.tjarnberg@molndalspo­sten.se

En Mölndalsbo åtalas nu för sex brott som utspelade sig under sommaren 2022. Efter ett vittnes larm stoppades hon, med narkotika i blodet, i en bil hon kört in i mitträcket med.

Det var någon timme efter midnatt en junikväll under 2022 som ett vittne på E6 fick syn på en bil som vinglade fram över vägen. Polis larmades till platsen och under tiden de körde bakom bilen krockade föraren nästan in i mitträcket. När patrullen sedan stoppade bilen visade det sig sitta en kvinna från Mölndal i 30-årsåldern utan körkort bakom ratten.

I kvinnans handväska hittade polisen mediciner men också en läskflaska med genomskinl­ig vätska i. Hon själv sa då att den innehöll GHB, en narkotikak­lassad substans.

Fyndet av narkotika som väckte misstankar hos poliserna ledde till att ett drogtest genomförde­s. Resultatet visade att kvinnan hade flera olika droger i blodet, bland annat GHB och Alprazolam. Bilen hade dessutom en lång skada i lacken som mest troligt förklaras av det kvinnan berättade i förhör på frågan om hon kört på något under färden.

– Ja det är möjligt, jag vet inte. Jag har stött till något, säger hon och berättar vad:

– Mitträcket.

Fem dagar efter händelsen på E6:an larmades polis till en plats i Göteborg där 30-åriga Mölndalsbo­n även påträffade­s igen. Där upptäckte en polis att kvinnan hade både en kniv samt narkotikak­lassade tabletter i sin väska. Kvinnan sa i förhör att det var någon annans kniv och att hon hade blivit ombedd att förvara den i sin väska.

Dock menade hon att det inte var första gången hon burit en kniv på allmän plats när hon fick frågan om hon brukar ha kniv med sig.

– Ja jag har nästan alltid haft det men jag har inga kvar ni har ju tagit ett x antal och när man väl är hemma så är det någon som lånar och sen har jag inte fått tillbaka dem, säger hon och berättar varför hon brukar ha kniv med sig.

– Det är för att jag är tjej om nått skulle hända och jag skulle behöva försvara mig.

Nu har kvinnan åtalats misstänkt för de sex brotten, olovlig körning, rattfyller­i, brott mot knivlagen samt tre fall av ringa narkotikab­rott. Kvinnan har i förhör erkänt samtliga brott. Nu ska ärendet avgöras i Göteborgs tingsrätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden