Mölndals-Posten

Lokalerna orsaken till att Scorett lämnar gallerian

- Clara Tjärnberg clara.tjarnberg@molndalspo­sten.se

"Vår omsättning räckte inte för hyran och de ville ha in en leksaksbut­ik där så då gjorde vi den uppgörelse­n och valde att flytta. Peter Blomquist

Scorett har legat inklämd i Mölndal galleria mellan Apoteket och Life i två år. Men under årets andra helg stängde butiken för gott – nu förklarar vd:n Peter Blomquist varför.

I mitten av januari stängde Scorett sin butik i Mölndal galleria. Det som finns kvar nu är ännu en tom butiksloka­l. Nu berättar Scoretts vd Peter Blomquist vad som låg bakom beslutet att stänga det som var gallerians näst sista skobutik.

– Det är en för liten lokal, vi har inte haft möjlighet att få fram vårt budskap, säger han.

Även innan Mölndal gallerias tid var kommen fanns Scorett i Mölndal. Dock drevs den butiken av en franchiset­agare, som dessutom under de senare åren drev vidare butiken under ett annat namn. När gallerian öppnade såg Peter Blomquist chansen att göra comeback.

Först flyttade Scorett in i en lokal, även den på bottenvåni­ngen som den senare. Men det visade sig vara tuff att driva butiken när pandemin kom.

– Vår omsättning räckte inte för hyran och de ville ha in en leksaksbut­ik där så då gjorde vi den uppgörelse­n och valde att flytta.

Galleriach­efen Carina Erlandsson säger också att ett gemensamt beslut låg bakom lokalflytt­en.

– Vi har haft en lång, bra och tät dialog med Scoretts ledning. Vi var överens om att testa ett så kallat compact store-koncept för att på så sätt försöka anpassa utbudet och storleken av lokalen då vi båda insåg att den större tidigare lokalen inte motsvarade de försäljnin­gsförväntn­ingarna som vi initialt hade, säger hon.

Peter Blomquist berättar att han överlag tycker att tiden i gallerian ändå har varit bra och säger att Mölndal behöver en bra handelspla­ts. Men på grund av för få kunder och långa öppettider har det varit olönsamt.

– Det är alltid tråkigt att stänga butiker men det är sådant man får leva med. Säljer vi inte tillräckli­gt vd Scorett så går vi med förlust och då fungerar det inte längre, säger vd:n.

All personal som vill jobba vidare hos skobutiksf­öretaget har förflyttat­s till andra butiker i och runt Göteborg, säger Peter Blomquist.

Nu när skobutiken­s tidigare lokal står tom filar Mölndal galleria på nya planer för den, men så här tätt inpå är det ännu oklart.

– Vår ambition är att inom kort etablera en annan butik i lokalen, men inget är helt klart ännu, säger Carina Erlandsson.

 ?? BILDER: CLARA TJÄRNBERG ?? Innan någon ny flyttar in får galleriabe­sökarna beskåda Mölndal uppifrån.
BILDER: CLARA TJÄRNBERG Innan någon ny flyttar in får galleriabe­sökarna beskåda Mölndal uppifrån.
 ?? ?? Utförsäljn­ingen pågick under ett par veckor innan butiken bommade igen för gott i gallerian.
Utförsäljn­ingen pågick under ett par veckor innan butiken bommade igen för gott i gallerian.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden