Mölndals-Posten

Man dömd för knarkbrott vid krog i Mölndal

- Marcus Erlingfors redaktion@molndalspo­sten.se

Knappt ett gram. Så mycket kokain hade en man i 40-årsåldern i jackfickan när polisen visiterade honom utanför en krog i Mölndals innerstad. Nu döms han för ringa narkotikab­rott. – Det låg i min jacka och någon har lånat den, säger mannen själv i förhör med polisen.

Det var under en lördagskvä­ll i november förra året som polisen påträffade mannen med narkotika på sig.

Då en av poliserna uppfattat vad som såg ut som ett utbyte mellan två män utanför krogen följde denne efter en av de två. Först visiterade­s den man som misstänkte­s som säljare eftersom han hade flera påsar med kokain samt kontanter på sig.

Därefter hämtades den misstänkte köparen i 40-årsåldern från krogen

"Själv har han nekat till brott och hävdar i förhör att han hängt sin jacka inne på krogen, att flera vänner lånat den under kvällen.

där polisen sedan hittade en liknande påse med kokain i jackfickan. Mannen bekräftar att de två hade träffats men att de inte kände till varandra sedan tidigare. Något utbyte säger han inte heller ska ha skett.

Själv har han nekat till brott och hävdar i förhör att han hängt sin jacka inne på krogen, att flera vänner lånat den under kvällen och att narkotikan på så sätt ska ha hamnat i jackfickan. På polisens fråga om han har vänner som missbrukar svarar han:

– Nä, inte vad jag vet öppet så. Polisen fortsätter med att fråga om han tror att det är någon av vännerna som lagt drogerna i fickan varpå han kort svarar:

– Ja.

Detta har dock inte kunnat bevisas och ett par månader efter händelsen döms han nu till villkorlig dom för ringa narkotikab­rott. Påföljden blir 90 dagsböter á 280 kronor. Således ska han betala 25 200 kronor i böter.

 ?? BILD: POLISEN ?? Det var utanför en krog i Mölndal som polisen grep en man med kokain i jackfickan.
BILD: POLISEN Det var utanför en krog i Mölndal som polisen grep en man med kokain i jackfickan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden