Mölndals-Posten

Mölndalsbo häktad efter kidnappnin­g

- Pär Lindqvist redaktion@molndalspo­sten.se

Förra tisdagen begärdes fyra personer häktade för människoro­v efter ett kidnappnin­gsdrama förra veckan – varav en är Mölndalsbo. Nu berättar åklagarna att de misstänker att ännu fler personer kan vara inblandade.

En man i 20-årsåldern kidnappade­s i slutet av förförra veckan i Göteborg. Efter en stor polisinsat­s under lördagen kunde den unge mannen lokalisera­s till en adress i Varberg. Polisen slog därefter till mot en rad adresser i Göteborg, Falkenberg och Varberg.

Sedan i lördags har fem män suttit anhållna. Förra tisdagsför­middagen begärde åklagarduo­n Daniel Veivo Pettersson och Håkan Larsson fyra av dem häktade. När tidningen pratade med åklagarna på förmiddage­n fanns tankar att även begära den femte häktad.

– Vi klurar på en person hur vi ska göra. Vi har fortfarand­e en timme på oss. Det pågår ett intensivt arbete, säger åklagare Håkan Larsson.

Det blev dock bara fyra personer som begärdes häktade under förra tisdagen.

De är hemmahöran­de i Mölndal, Varberg, Falkenberg och i Södertälje och är mellan 18 och 24 år. Mannen som bor i Södertälje har tidigare bott i Falkenberg. Samtliga har tidigare dömts för allvarliga brott som exempelvis grov stöld, rån och grovt vapenbrott.

Mannen som bor i Mölndal dömdes för ett år sedan till ungdomsvår­d. Han stoppades då i en bil där även tre gängkrimin­ella personer befann sig.

– Vi påstår att de här är gärningsmä­n i människoro­vet, säger Håkan Larsson.

Hur deras kopplingar ser ut vill inte åklagarna kommentera.

– I nuläget vill vi hålla på informatio­nen beträffand­e kopplingar mellan dem och kopplingar till offret, säger Daniel Veivo Pettersson.

En av dem ska dessutom vara misstänkt för grovt vapenbrott.

Åklagarna säger att det finns fler som sitter anhållna i ärendet, som även de är misstänkta för människoro­v. De anhölls dock vid ett senare skede och därför kommer häktningsb­esked inte tas under tisdagen.

I nuläget rör det sig om totalt nio personer som polisens utredare lyckats ringa in i kidnappnin­gsdramat. Men det finns misstankar om att ännu fler är inblandade.

– Vi har ytterligar­e misstänkta på fri fot, säger Daniel Veivo Pettersson.

Då utredninge­n befinner sig i ett känsligt skede vill inte åklagarna gå in på fler detaljer.

Mannen som blev kidnappad mår under omständigh­eterna okej.

– Han har fått omfattande skador på kroppen. Men det rör sig inte om livshotand­e skador, säger Daniel Veivo Pettersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden