Mölndals-Posten

Kvinna döms för att ha tagit med kniv till polisförhö­r

- Martin Björklund martin.bjorklund@molndalspo­sten.se

Först kom kvinnan med kniv till tingsrätte­n. Några månader senare hade hon med den till förhör på polishuset. Nu får hon sin dom.

I september 2022 var Mölndalsbo­n, en kvinna i 55-årsåldern, kalllad till ett förhör på polisstati­onen på Torggatan i Mölndal. Innan hon togs in till ett förhörsrum fick hon frågan om hon hade något vasst med sig. Och svaret på den frågan blev jakande då kvinnan hade en så kallad Morakniv i väskan.

Kniven togs om hand och kvinnan misstänkte­s därför för brott mot knivlagen. Så här förklarade kvinnan i förhör varför hon hade en kniv i sin väska.

– För att öppna smörgåspak­et och ta ris i naturen, plocka blommor.

"Innan hon togs in till ett förhörsrum fick hon frågan om hon hade något vasst med sig. Och svaret på den frågan blev jakande då kvinnan hade en så kallad Morakniv i väskan.

Jag är inte med i massa gäng och grejer, jag lever normalt. Jag är dagligen ute i skogen.

Polisen: Har du alltid kniven i väskan?

– Ja, för att jag inte får upp paket när jag är ute och handlar. Då är det smidigast att ha det så. Idag tänkte jag inte ens på det.

Vill du tillägga något?

– Nej, bara att det är en vardagsgre­j för mig.

Samma kvinna dömdes i september förra året för brott mot knivlagen. Detta sedan hon haft en kniv i samband med ett besök på Göteborgs tingsrätt i februari 2022. Och nu döms hon på nytt för samma brott.

I domen skriver tingsrätte­n att brottet motsvarar 60 dagsböter ”med beaktande av den tidigare brottsligh­eten”. Kvinnan önskade få tillbaka den tillvarata­gna kniven men rätten anser att kniven ska förverkas, just det som åklagaren hade begärt.

 ?? BILD: POLISEN ?? Den kniv som en kvinna i 55-årsåldern hade i sin väska vid ett besök på polisstati­onen i Mölndal.
BILD: POLISEN Den kniv som en kvinna i 55-årsåldern hade i sin väska vid ett besök på polisstati­onen i Mölndal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden