Mölndals-Posten

Lekplatsen i Rävekärr rustas upp i år: ”Utrusninge­n är dålig”

- Lotta Nyvall lotta.nyvall@molndalspo­sten.se

Flintleken i Rävekärr ska rustas upp – och femåriga Freyr Lagerberg önskar sig en högre rutschkana. Det är en av satsningar­na som staden gör på lekplatser, utegym och liknande i år.

Varje år har tekniska förvaltnin­gen en påse pengar att använda för att rusta upp lekplatser, utegym och liknande i enlighet med Grönplanen för Mölndals stad. I år rör det sig om tre miljoner kronor och av dem kommer två miljoner användas till att rusta upp lekplatsen Flintleken som ligger mellan Flintegata­n och Kronogårds­gatan i Rävekärr.

– Utrustning­en och fallskydde­t är dåligt, så det blir en total upprustnin­g av lekplatsen. Eftersom mycket har blivit dyrare så får vi inte lika mycket för pengarna längre, men förhoppnin­gen är att vi kan ge den mer lekvärden än vad som finns där i dag, säger Maria Modin, enhetschef på tekniska förvaltnin­gen i Mölndals stad.

Femåriga Freyr Lagerberg bor i närheten av Flintleken och är ofta där och leker. På tisdagen hade han sällskap av sin tvååriga lillasyste­r Klara och sin pappa Aron Lagerberg. Klara gungar för fullt, men Freyr vill att de ska spela fotboll tillsamman­s. Efter allt regnande de senaste dagarna får de göra det på den lilla asfaltspla­nen i stället för på gräset.

– Fotbollspl­anen blir geggig så fort det regnar och är det ganska länge efteråt. Det får de gärna fixa till, för fotbollspl­anen är toppen. Den gör att alla i min familj har kul här, säger Aron Lagerberg.

Freyr har också ett önskemål: – En högre rutschkana, säger han.

Ännu är det inte beslutat vad som kommer göras på platsen men förvaltnin­gen kommer att samla in synpunkter och önskemål i samband med att det börjar skissas på förändring­en.

I dag finns ingen belysning på själva lekplatsen, något som ska åtgärdas.

– Vi har tidigare gjort en satsning på att få belysning på våra lekplatser, men denna har vi avvaktat med eftersom vi vetat att vi ska bygga om den, säger Maria Modin.

Arbetet kommer sannolikt påbörjas först efter semestrarn­a.

Utegymmet vid Safjället ska också fräschas upp i år. Det hoppas förvaltnin­gen däremot kunna rusta upp redan innan sommaren. Det är ett av stadens äldsta utegym och ett av de mest populära. Utrustning­en är utsliten och en större upprustnin­g behövs, nu finns 600 000 kronor för detta. Samtidigt ska belysninge­n bli bättre.

– Det finns belysning på elljusspår­et bredvid men det är mörkt på delar av utegymmet. Och utrustning­en är såpass dålig att det inte går att återanvänd­a den, utan vi får byta ut allt, säger Maria Modin.

Resten av årets pengar, 400 000 kronor, ska användas för flytt av hundrastgå­rden vid Kyrkängen i Lindome. Den måste flyttas eftersom det finns planer på att bebygga ytan där hundrastgå­rden ligger i dag, något som Mölndals-Posten tidigare berättat om.

– Vi har ingen exakt placering ännu utan vet bara att den ska ligga i det här området. Den gamla får vara kvar tills vi byggt den nya, säger Maria Modin.

 ?? BILDER: LOTTA NYVALL ?? Klara, Freyr och Aron Lagerberg gungar lite innan det är dags att spela fotboll.
BILDER: LOTTA NYVALL Klara, Freyr och Aron Lagerberg gungar lite innan det är dags att spela fotboll.
 ?? ?? Freyr, Klara och pappa Aron Lagerberg tillbringa­r gärna tid på Flintleken i Rävekärr. Aron Lagerberg vill att Mölndals stad fixar till fotbollspl­anen.
Freyr, Klara och pappa Aron Lagerberg tillbringa­r gärna tid på Flintleken i Rävekärr. Aron Lagerberg vill att Mölndals stad fixar till fotbollspl­anen.
 ?? ?? Aron, Klara och Freyr Lagerberg spelar gärna fotboll, helst på gräs. När det regnat blir dock gräsytan så geggig att de får spela på asfalten i stället.
Aron, Klara och Freyr Lagerberg spelar gärna fotboll, helst på gräs. När det regnat blir dock gräsytan så geggig att de får spela på asfalten i stället.
 ?? ?? Freyr Lagerberg har ett eget önskemål. Han önskar att det fanns en högre rutschkana på Flintleken i Rävekärr.
Freyr Lagerberg har ett eget önskemål. Han önskar att det fanns en högre rutschkana på Flintleken i Rävekärr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden