Mölndals-Posten

Full mopedist körde i fel fil – nu döms han

- Martin Björklund martin.bjorklund@molndalspo­sten.se

I juli körde mannen moped. Han var kraftigt berusad och föll i marken två gånger om. Så resan slutade hos polisen – och nu även i tingsrätte­n.

Det var den 21 juli 2022 som en man i 70-årsåldern körde moped i Eklandaomr­ådet. Så här beskriver ett vittne händelsen i polisförhö­r:

– Vi såg honom komma på cykelvägen, sen körde han ut i vägen och körde i fel fil, sen såg vi att han började svaja med mopeden fram och tillbaka. Sen stannade han upp och ramlade omkull i gräset.

En annan man ska därefter ha hjälpt mopedisten, som sedan lovat att leda mopeden vidare.

"Han bad mig hjälpa honom upp, men jag sa att jag inte kunde det. Jag frågade om han behövde ambulans, men det behövde han inte. Ett vittne till händelsen

– Han började leda den ner för backen, när de närmar sig bommen ramlade moppen igen, och då satte han sig bredvid den. Han bad mig hjälpa honom upp, men jag sa att jag inte kunde det. Jag frågade om han behövde ambulans, men det behövde han inte, säger vittnet.

Mannen togs om hand av polis. Men något förhör kunde inte hållas på grund av hans påverkan, 2,51 promille alkohol i blodet. Det genomförde­s i stället i oktober, då polisen också tog bild på mannens parkerade moped.

– Jag minns ingenting från händelsen, säger mannen i förhör.

Polisen: Vart körde du?

– Nej jag minns ingenting från denna händelsen eller att den ägt rum.

Hur ofta kör du påverkad?

– Jag har inte druckit på tre månader.

Nu döms mannen av Göteborgs tingsrätt för rattfyller­i till 100 dagsböter och ska sammanlagt betala 12 000 kronor.

 ?? BILD: POLISEN ?? Mannens parkerade moped.
BILD: POLISEN Mannens parkerade moped.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden