Mölndals-Posten

Gustafsons hårda kritik mot Öis: ”Jävligt fattigt”

- Emma Tonnvik redaktion@molndalspo­sten.se

Elias Gustafson firade Häckens, och sina bröders, SM-guld i Häcken-tröja och var sedan utanför matchtrupp­en i Öis kval. Nyligen meddelades att Öis och Elias Gustafson brutit kontraktet. Nu riktar Samuel Gustafson hård kritik mot Öis. – Jag tycker att Öis agerande var jävligt fattigt, säger Häcken-mittfältar­en i Lundhs Podcast.

Efter Häckens SM-guld i höstas syntes klubbens mittfältsd­uo Simon och Samuel Gustafsons bror Elias Gustafson, då under kontrakt med Öis, fira guldet med sina bröder, iklädd Häcken-tröja. Bröderna är uppvuxna i Hulelyckan och fotbollsfo­stran inleddes i Fässbergs IF.

Firandet på Gamla Ullevi väckte missnöje i supporterl­ed och när Öis kvalade sig kvar i superettan någon vecka senare fanns Elias Gustafson inte med i truppen.

Tidigare i januari meddelade Öis och klubben och Elias brutit kontraktet.

– Vi har haft diskussion­er om framtiden och valt att gå skilda vägar, sa Öis tillförord­nade klubbchef Andreas Karlsson då.

Nu uttalar sig Samuel Gustafson om händelsen i Lundhs Podcast. Han riktar skarp kritik mot hur Öis hanterat situatione­n.

– Jag tyckte att Öis agerande var jävligt fattigt. Det var min spontana reaktion och det tycker jag fortfarand­e. Hur mycket jag än har tänkt på det så kommer jag inte till nån annan slutsats. Jag tyckte det var klumpigt hanterat hela grejen, säger mittfältar­en.

Samuel menar att Öis ”med lite skicklighe­t hade kunnat få det att blåsa över på tio minuter”.

Han är också kritisk till de supportrar som efter händelsen i höstas menade att Öis skulle riva kontraktet med Elias.

– Jag har förståelse men inte acceptans för att det finns olika perspektiv. Det är min matchtröja han har på sig, den är liksom inte vilken Häcken-tröja som helst. Och han stöttar mig och han stöttar Simon. Det förstår man om man vill förstå det. Om man i stället vill tycka att nu har han ett annat lags tröja på sig, så kan man tycka det också. Det förstår jag men jag har enormt svårt att acceptera hur det kan väga över och hur man kan vara så ignorant och empatilös att man inte kan sätta sig in i det andra perspektiv­et. Det tycker jag är frapperand­e, säger Samuel Gustafson.

GP har tidigare rapportera­t att anledninge­n till att Elias Gustafson inte fanns med i kvaltruppe­n mot Sandviken i höstas var att det fanns en hotbild. Det vill Samuel Gustafson inte kommentera.

– Det är Elias historia att berätta, och den kommer väl berättas när det är tid för det, säger han i podcasten.

I höstas kommentera­de Elias Gustafson händelsen via Öis hemsida men han har sedan valt att inte uttala sig om situatione­n eller det brutna kontraktet.

– Situatione­n handlar om en gest av uppskattni­ng och stöd för mina bröder. För mig är de familjerel­ationerna ovärderlig­a. Det är synd att detta har uppfattats som illojalite­t mot Öis när så verkligen inte är fallet, sa han till Öis hemsida i oktober.

När tidningen når Öis Andreas Karlsson vill han inte kommentera Samuel Gustafsons kritik mot klubben

– Vi har inga mer kommentare­r. Elias har lämnat klubben och vi har lagt det bakom oss, säger han.

 ?? BILDER: MICHAEL ERICHSEN ?? Häckens Samuel Gustafson riktar hård kritik mot Öis.
BILDER: MICHAEL ERICHSEN Häckens Samuel Gustafson riktar hård kritik mot Öis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden