Mölndals-Posten

Mölndalsbo slog kvinna i ansiktet och sparkade sin egen hund

- Clara Tjärnberg clara.tjarnberg@molndalspo­sten.se

En kvinna från Mölndal sparkade sin hund – då ingrep ett vittne som också blev utsatt av hundägaren. Nu döms hon för både misshandel och brott mot djurskydds­lagen.

I slutet av november 2022 larmades polis till en gata i Göteborg där en kvinna bussat sin hund mot en annan kvinna och slagit henne i ansiktet. Det hela visade sig handla om en Mölndalsbo som inte uppskattad­e att den utomståend­e kvinnan ingrep när hon såg att ägaren sparkade sin hund.

Kvinnan har i förhör berättat att hon såg hundägaren från Mölndal utdela ett tiotal sparkar mot hunden. När hon gick dit för att försöka stoppa det slog hundägaren henne i ansiktet flera gånger med både öppen och knuten hand.

När polisen anlände till platsen försökte hundägaren att fly. En av poliserna sprang efter och följde henne in i ett lägenhetsh­us. Där var kvinnan i full gång med att stänga in sig i en lägenhet – men stoppades av polisens pepparspra­y.

”Effekten av OC är mycket god varpå hon tappar helt kontroll över vad hon gör. Då lyckas jag ta tag i henne och dra ut henne så att dörren kan stängas. Hunden blir således inlåst i hennes lägenhet och misstänkt säkrar vi i svalen”, återger polisen i en rapport som ingår i förundersö­kningsprot­okollet.

Kvinnan som blev slagen i ansiktet blev öm och fick ett rivsår på kinden men klarade sig bra utan att behöva uppsöka sjukvård. Hon berättade i förhör att kvinnan uttryckt sig hotfullt under händelsen.

”First I’m gonna kill you and then this fucking dog”. Kvinnan hade även ett hotfullt kroppssprå­k”, har förundersö­kningsleda­ren skrivit.

Det ledde till en misstanke om olaga hot, men det åtalades hundägaren inte för. I stället döms kvinnan för de två brott hon åtalades för, misshandel samt brott mot djurskydds­lagen.

Straffet för Mölndalsbo­n bestämdes av Göteborgs tingsrätt till villkorlig dom.

 ?? ARKIVBILD: DANIEL BLOMQVIST ?? Kvinnan från Mölndal begick brotten i Göteborgs stad.
ARKIVBILD: DANIEL BLOMQVIST Kvinnan från Mölndal begick brotten i Göteborgs stad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden