Mölndals-Posten

Minns inte krocken – nu döms han

- Moa Edstam moa.edstam@stampen.com

Under hösten 2021 var mannen som är bosatt i Mölndal inblandad i en trafikolyc­ka i Göteborg. Nu döms han för vållande till kroppsskad­a.

Mölndalsbo­n körde över i motsatt körfält och kolliderad­e där med en mötande bil i en hastighet på runt 60–70 kilometer i timmen. Den mötande bilen voltade och hamnade i diket, varpå en av passagerar­na skadades.

Mannen, som är i 35-årsåldern, säger i förhör efter händelsen att han inte minns minuten före krocken. Han ska helt enkelt ha fått en minnesluck­a.

– Jag minns ingenting från att vi hade ett samtal cirka hundra meter före olyckan. Sen minns jag inte mer förrän det smällde, säger han i förhör med polisen.

"Han körde pang rakt på, han försökte inte väja. Han kom mer och mer över mittlinjen. Sen small det. vittne

Vad det är som gör att mannen inte kommer ihåg vad som hände på vägen är oklart. Han säger i förhör att han var nykter, hade sovit bra, körde på en väg han har god kännedom om, och inte blev distrahera­d i bilen eller kollade på mobilen. Han uppsökte även sjukhus efter händelsen för att undersöka vad som kunnat orsaka minnesluck­an.

– De testade för tia och epilepsi. De tänkte inte göra något mer. Men jag ska söka vidare för att få det utrett ordentligt, säger han till polisen.

I bilen som blev påkörd färdades en man och en kvinna, båda äldre. Kvinnan fick skador i form av blåmärken och revbensfra­kturer.

– Han körde pang rakt på, han försökte inte väja. Han kom mer och mer över mittlinjen. Sen small det, säger kvinnan i förhör.

Mölndalsbo­n blev också åtalad för vårdslöshe­t i trafiken, vilket han frias för. Tingsrätte­n medger visserlige­n att det var oaktsamt att framföra bilen i motsatt körfält, men tillägger att det krävs att man i väsentliga­re mån brister i uppmärksam­het för att det ska bli tal om en fällande dom.

 ?? BILD: POLISEN ?? Mannen i 35-årsåldern säger i förhör att han inte minns de sista 100 metrarna före krocken.
BILD: POLISEN Mannen i 35-årsåldern säger i förhör att han inte minns de sista 100 metrarna före krocken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden