Mölndals-Posten

McDonalds öppnar igen – med 50 nya sittplatse­r

- Hanna Blomsterva­ll hanna.blomsterva­ll@stampen.com

Efter månader av renovering öppnar nu den ”nya” McDonalds i Mölndal. All gammal inredning har rivits ut och till det har man gjort 50 nya sittplatse­r. – Vi har också anställt fler, säger franchiset­agaren Ulf Ternström.

Sedan i november har ombyggnati­onen av McDonalds på Jolengatan i Mölndal pågått. Dock har man kunnat få sina burgare ändå.

– Restaurang­en har delvis varit stängd, men vår drive-in har varit öppen. Sedan i söndags har vi haft helt stängt, säger franchiset­agaren Ulf Ternström.

Förutom McDonalds i Mölndal, har Ulf Ternström restaurang­er i Kållered, Frölunda, Kinna och Borås. Men det är tredje gången sedan 1996 som just denna restaurang­en får ett nytt utseende.

– Det var då jag öppnade denna. Då det är min första restaurang känner jag lite extra för den, säger Ulf Ternström och fortsätter:

– Senast vi byggde om var 2015 och nu var det dags igen. Den gamla har blivit för liten och behövde en uppfräschn­ing.

"Senast vi byggde om var 2015 och nu var det dags igen. Den gamla har blivit för liten och behövde en uppfräschn­ing.

Man har byggt om och till den. All gammal inredning har rivits ut och ersatts med ny.

– Det blir också 50 nya sittplatse­r, McCafé med en riktig baristamas­kin och inomhuslek för barnen, i form av en rolig klätterstä­llning.

De har anställt fem nya medarbetar­e och håller på att anställa fem till.

– Medarbetar­na har gått en baristautb­ildning hos vår kaffelever­antör, så de är förberedda på att servera riktigt fint kaffe.

I torsdags rullades den röda mattan att läggas ut. Ulf Ternström ville nämligen skapa extra feststämni­ng.

– Men på lördag kommer Ronald McDonald och det blir mer pyssel och annat skoj. Jag hoppas på att kunna välkomna fler gäster i en fin, modern restaurang, säger han.

 ?? BILDER: MARTIN BJÖRKLUND ?? Ulf Ternström äger flera McDonalds i Kållered, Frölunda, Kinna och Borås, men McDonalds i Mölndal var hans första.
BILDER: MARTIN BJÖRKLUND Ulf Ternström äger flera McDonalds i Kållered, Frölunda, Kinna och Borås, men McDonalds i Mölndal var hans första.
 ?? ?? McDonalds på Jolengatan har renoverats om. Inom två veckor ska en veranda vara klar.
McDonalds på Jolengatan har renoverats om. Inom två veckor ska en veranda vara klar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden