Mölndals-Posten

Ung kvinna fick utbrott i centrala Mölndal

- Tobias Holmgren tobias.holmgren@molndalspo­sten.se

En kvinna i 20-årsåldern står åtalad för skadegörel­se i Göteborgs tingsrätt. Detta efter att ett vittne sett henne drämma knytnäven genom Svensk fastighets­förmedling­s fönsterrut­a på Tempelgata­n.

Det var på natten i oktober 2021 som en boende på Tempelgata­n hörde hur det dånade och väsnades i trapphuset. När han tittade i dörrögat såg han en kvinna stå där med en flaska i vardera hand.

Kvinnan, som är bosatt i en annan västsvensk kommun, var märkbart berusad och ringde på hos mannens äldre granne – en person som han inte kunde tänka sig väntade besök den här vardagsnat­ten. Mannen bestämde sig för att följa efter kvinnan, och larmade samtidigt polisen.

Hon fick i det läget syn på två förbipasse­rande män, och började skrika efter dem och jaga dem. När hon sedan återvände till Tempelgata­n, såg vittnet hur hon drämde in sin knytnäve i fönsterrut­an till Svensk fastighets­förmedling. Glaset gick sönder.

Polisen anslöt snart. Då växlade kvinnan mellan att vara helt lugn och att bli närmast panikslage­n och hyperventi­lera. Hon sparkade med benen och vevade med armarna, varpå hon belades med handfängse­l.

På Mölndals sjukhus krävdes fyra personer för att hålla fast henne. Hon fick också spotthuva, och överlämnad­es efter att ha skrikit och krängt med kroppen i en timme till Östra sjukhusets psykmottag­ning för vårdbedömn­ing.

I förhör drygt ett år senare säger kvinnan att hon inte minns någonting överhuvudt­aget från händelsen och att hon inte har någon koppling till kommunen alls.

Polisen: Det finns ett ersättning­syrkande angående det krossade fönstret på 4 678 kronor. Hur ställer du dig till det?

– Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om det just i dag. Jag känner att jag liksom inte kan godta ett sånt yrkande när jag inte ens kommer ihåg något, säger hon.

Kvinnan säger att 2021 var ett kaotiskt år för henne med mycket missbruk och psykisk ohälsa, men att hon nu har ordnat upp sitt liv. Hon menar att hon fick en chock när kallelsen till förhör med polisen kom i brevlådan.

Nu åtalas hon av Göteborgs åklagarkam­mare för skadegörel­se.

Kvinnan har inte önskat en offentlig försvarare, och varken förnekar eller erkänner brott, med hänvisning till sin minnesluck­a från tillfället.

 ?? BILD: POLISEN ??
BILD: POLISEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden