Mölndals-Posten

5 snabba med Nellie

- Marcus Erlingfors marcus.erlingfors@molndalspo­sten.se

Assist/mål Hemmamatch/bortamatch Frölundabo­rg/Scandinavi­um

Hockey/fotboll – ”Det är omöjligt att välja mellan” Försvar/anfall

större och starkare, det är ju så med allt. Jag känner att jag har utvecklats mycket och tagit stora kliv här i Kållered. Både fysiskt och på de flesta delarna.

Efter flytten till Frölunda har allt gått som på räls. I serien, som är färdigspel­ad, vann laget samtliga 21 matcher och hade en målskillna­d på 244–7.

– Jag skulle säga att det var kul i början, men sedan blir det nästan lite långtråkig­t. Samtidigt får jag träna på de grejer som jag behöver utveckla. Om min tränare säger att ”i detta bytet ska du inte kladda med pucken någonting”. Då kan jag utmana mig själv i det bytet om att göra saker bättre.

Således hittar hon hela tiden sätt att motivera sig själv. Och hösten 2022 blev hon listad av GP som en av Göteborgs största hockeytala­nger.

– Det är såklart jätterolig­t att man får den bekräftels­en. Det ger mig ännu bättre självförtr­oende, att jag kanske är bättre än vad jag tror egentligen. Det är jättekul att höra och jag uppskattar det.

Att spela i en så pass stor klubb kräver dock mycket tid. Utöver det spelar hon dessutom fotboll i Kållereds SK och går i nian på Stretereds­skolan. Men hur ser egentligen en vanlig dag ut?

– Jag går i skolan, sedan får jag skynda mig snabbt hem. Jag har tio minuter på mig så jag får äta snabbt, men jag äter oftast i bilen. Det tar ungefär en kvart att åka. Jag tränar fys först och sedan is. Sedan kan det vara lagmöte ibland beroende på om det är match dagen efter. Hur är det att att kombinera skola och elitidrott­ande?

– Jag skulle säga att det såklart är en utmaning. Jag har märkt att mina betyg har sänkts lite det senaste året. Men jag kom fortfarand­e in på det jag ville på gymnasiet. Men det är mycket att tänka på. Jag försöker göra upp planer och strukturer för hur jag ska plugga och när jag tränar. Men jag tror det blir lättare nästa år när jag går gymnasiet, för då är det bättre upplagt.

Sammanlagt uppskattar hon att hon tränar tolv timmar i veckan. Men till hösten ska hon börja läsa ekonomi och samtidigt gå hockeygymn­asium på Katrinelun­dsgymnasie­t i Göteborg och kan som sagt anpassa dagarna bättre.

Såklart en nivå upp vad gäller utbildning. Men även i närtid väntar tuffare utmaningar när Frölunda nu ska börja kvalspelet mot SDHL.

– Man är ju lite nervös såklart. Det ska bli roligt att få möta lite bättre lag. Två av dem har vi mött förut, så de känner man till litegrann.

Första kvalet är ett gruppspel där ställs de mot Färjestad, Malmö och Falu IF. Men även om det är den närmsta utmaningen har Nellie Svensson större mål i framtiden.

– Jag vill se hur långt jag kan ta mig men jag försöker ta en dag i taget. Närmsta målet är att få spela VM med juniorland­slaget nästa år. Sedan såklart även att få spela i Damkronorn­a, avslutar hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden