Mölndals-Posten

Rami Jassim från Solängen fick göra debut för Örgryte

-

En träning behövdes. Sedan fick Rami Jassim, 17, göra debut för Örgryte IS seniorlag. – Det var lite fjärilar i magen, säger han.

Lördagen 28 januari 2023 kommer Rami Jassim från Solängen knappast glömma i första taget. Det var då han spelade sin första seniormatc­h för den anrika fotbollsfö­reningen, bildad 1887 och med tolv SM-guld i bagaget. Även om det inte var seriematch i superettan så handlade det ändå om årets första träningsma­tch mot Oddevold på Valhalla IP.

– Jag är van att spela för några föräldrar. Nu var det fullt av fans på läktaren. Jag kommer till och med ihåg hur många de var, 1 027 stycken, säger Rami Jassim.

Hur nervös var du?

– Det var lite fjärilar i magen men publiken gjorde mig faktiskt ännu mer taggad. Jag fick energi av den.

Precis som storebror Elias, som Mölndals-Posten skrev om i samband med att han blev amerikansk collegemäs­tare, är Rami fostrad i

Fässbergs IF. Men redan som tolvåring gick flytten till Kallebäck och Öisgården.

– Jag hade en nära vän som tipsade om att Öis skulle ha ett provspel. Det gjorde att jag kallades till att provträna i tre veckor och sen dess har jag varit här.

Öisgården är nästan lika mycket hemma som huset i Solängen. För Rami Jassim har träning med U19-laget fyra eftermidda­gar i veckan. Minst en dag per helg är det match och tre vardagsmor­gnar varje vecka inleds med fotboll tillsamman­s med övriga öisare som läser på Katrinelun­dsgymnasie­t.

Länge spelade Rami Jassim mittfältar­e men under en period i fjol hade laget brist på mittbackar. Rami fick frågan om han kunde ställa upp. Och där, i ytan centralt framför målvakten, är han kvar.

– Jag är en ganska smart spelare som gillar att ha mycket boll. Jag har en bra passningsf­ot och gillar att kunna vända på spelet och få diktera tempot.

I januari blev 17-åringen uppflyttad

 ?? BILD: MARTIN BJÖRKLUND ?? Örgrytes Rami Jassim på line up innan träningsma­tchen i fotboll mellan Örgryte och Oddevold 28 januari 2023 på Valhalla IP.
BILD: MARTIN BJÖRKLUND Örgrytes Rami Jassim på line up innan träningsma­tchen i fotboll mellan Örgryte och Oddevold 28 januari 2023 på Valhalla IP.
 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Öis vann första träningsma­tchen för året mot Oddevold med 3–2 efter 1–1 i paus. Här jublar spelarna efter 1–0-målet.
BILD: MICHAEL ERICHSEN Öis vann första träningsma­tchen för året mot Oddevold med 3–2 efter 1–1 i paus. Här jublar spelarna efter 1–0-målet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden