Mölndals-Posten

Rami Jassim

- Martin Björklund martin.bjorklund @molndalspo­sten.se

Ålder: 17.

Bor: Hus i Solängen.

Familj: Mamma Ouns, pappa Karim och storebror Elias.

Läser: Andra året på ekonomi/ juridik på Katrinelun­dsgymnasie­t i Göteborg.

Intresse: ”Jag hinner inte med något annat än skolan och fotbollen.”

Favoritlag: ”Jag gillar flera, men det är klart, i Milan spelar ändå Zlatan.”

Aktuell: Gjorde nyligen debut för Örgryte IS seniorlag i fotboll. till klubbens U19-lag och i onsdags förra veckan kallades han in till A-lagets träning.

– De skulle spela elva mot elva och det gick ganska bra.

Hur var skillnaden mot den träning du är van vid?

– Stor. Det gick inte att ta flera touch och det gällde att spela bollen snabbt. Men de erfarna spelarna hjälpte till och berättade hur jag skulle agera.

Dagen efter var det vila och på U-lagets träning på fredagen berättade Ramis tränare att han skulle starta dagen efter. I A-lagets träningsma­tch.

– Jag kände sån lycka. Framför allt tänkte jag att jag måste sova bra för att få energi. Och det gjorde jag faktiskt, även om jag var nervös.

Väl på matchdagen fick Rami spela matchens första 45 minuter. När han gick av stod det 1–1 och efter full tid hade Öis vunnit med 3–2. Hur tufft var det?

– Allt var helt nytt och ett helt annat tempo än jag var van vid. Oddevold var ett topplag i division 1 förra året och anfallarna var bra. Jag fick några armbågar och stämplinga­r men det hör till.

Vad sa tränaren Jeffrey Aubynn till dig efteråt?

– Inte så mycket till mig men han sa till tidningarn­a att vi som gjorde vår första match hade gjort det bra. Jag har hört från andra håll också att jag gjorde en ”mer än godkänd match”. Det sa min tränare till mig också.

Rami Jassim anser att han behöver lägga på sig ett par kilo muskler och förbättra sin kondition för att kunna ta nästa steg.

– Mitt mål är att fortsätta utvecklas och med tiden få fler chanser att spela med A-laget.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden