Mölndals-Posten

Robinson nästa för Olivia Lindegren från Krokslätt

- Clara Tjärnberg clara.tjarnberg@stampen.com

Om en månad börjar nya säsongen av Robinson. Då ska tittarna få se Mölndalsbo­n Olivia Lindegren kämpa i tvrutan. Efter sex år av ansökninga­r kom hon äntligen med. – Det var surrealist­iskt. När de ringde och sa att jag var med kände jag bara ”äntligen, nu kör vi”, säger Olivia Lindegren.

Under förra säsongen av TV4-långkörare­n Robinson fick vi följa Åbybon Johan Gärtner och år 2020 Priya Svang från Bosgården. Nu har det blivit dags för en ny Mölndalsbo att bo på en öde ö, kämpa i tävlingar och överleva på kokosnötte­r.

– Det har varit det absolut sjukaste äventyret någonsin, jag tror inte att jag kommer uppleva något liknande någonsin, säger Olivia Lindegren.

För 27-åringen som bor i Krokslätt,

jobbar på industri och precis har startat en egen podcast, var ö-utmaningen en dröm. Hon hade ansökt sex gånger innan hon kom med. Men redan innan beskedet om säsongens medverkan hade Olivia börjat förbereda sig.

– Jag slutade med socker, slutade med koffein, var ute och gick långa promenader för att träna uthållighe­ten och styrketrän­ade. Men det var framför allt kosten, jag ville inte vara på ön och ha avtändning på socker och koffein, säger hon.

Trots att Mölndalsbo­n kände sig förberedd är det svårt att veta hur det är i förväg.

– Jag skulle definitivt säga att det var 10 000 gånger tuffare än väntat. Och då trodde jag att jag hade förberett mig bra mentalt.

I början av augusti 2023 började inspelning­en i Filippiner­na med laguppstäl­lningen kvinnorna mot männen.

– Till en början tänkte jag att det nog blir ett superkul upplägg, men när jag hade smält det kändes det som att det kanske kunde bli lite rörigt med bara tjejer i ett lag, säger Olivia och skrattar.

Hur det har gått återstår att se, men besviken är hon i alla fall inte.

– Jag är otroligt stolt över min insats. Det jag är mest stolt över är den inre resan jag gjorde och jag är överlag väldigt nöjd.

Det tuffaste för henne har, förutom bristen på mat såklart, varit just den inre resan med en tuff start där psykisk ohälsa och ångest gjorde sig framträdan­de.

Den 17 mars är det premiär.

– Det är väldigt blandade känslor, jag är jättetagga­d och supernervö­s. Jag är en person med ganska hög integritet så att folk ska se hela den sårbara sidan är lite nervöst, säger Olivia Lindegren.

 ?? BILD: TV4 ?? ”Det har varit det absolut sjukaste äventyret någonsin”, säger den 27-åriga Krokslätts­bon Olivia Lindegren.
BILD: TV4 ”Det har varit det absolut sjukaste äventyret någonsin”, säger den 27-åriga Krokslätts­bon Olivia Lindegren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden