Mölndals-Posten

Sommarkafé­et ska drivas av staden året ut

- Tobias Holmgren tobias.holmgren@molndalspo­sten.se

På senaste kommunfull­mäktige framgick det att Mölndals stad inte längre skulle driva sitt populära sommarkafé i Stadsparke­n. Nu har kommunstyr­elsen kommit på andra tankar.

Sedan det stod klart att vård- och omsorgsför­valtningen inte längre hade nytta av sommarkafé­et för sin dagliga verksamhet, har kommunstyr­elsens ordförande tillika kommunalrå­det Stefan Gustafsson (S) samtalat med privata företag för att se om någon vill utnyttja lokalen.

I väntan på att en aktör accepterar erbjudande­t, väljer kommunstyr­elsen nu att ge vård- och omsorgsnäm­nden i uppdrag att fortsätta driften av kaféet under 2024. Detta ska deras förvaltnin­g, som i år riskerar att gå back 62 miljoner kronor, ersättas för av kommunstyr­elsen.

”Ekonomisk kompensati­on kommer att utgå baserat på de faktiska merkostnad­er som uppstår för vård- och omsorgsnäm­nden avseende denna verksamhet”, skriver Gustafsson i den beviljade motionen, som lades fram som ett gemensamt förslag från de två majoritets­partierna Socialdemo­kraterna och Moderatern­a på onsdagens kommunstyr­elsesamman­träde.

"Detta uppdrag ska slutföras i god tid inför säsongen 2025, så att en ny lösning kan vara på plats till nästa säsong

Uppdraget till vård- och omsorgsnäm­nden är en tillfällig lösning, poängteras det. Därför ges stadsledni­ngsförvalt­ningen i sin tur uppdraget att utreda vilken av kommunens nämnder som framöver ska säkerställ­a en fortsatt verksamhet för sommarkafé­et.

Den aktuella nämnden ska sedan hitta ett företag som kan ta över kaféet från kommunen.

”Detta uppdrag ska slutföras i god tid inför säsongen 2025, så att en ny lösning kan vara på plats till nästa säsong. I uppdraget ingår också att titta på frågor som rör bygglov, placering, aktör/entreprenö­r, driftsform och finansieri­ng”, skriver Stefan Gustafsson.

 ?? BILD: TOBIAS HOLMGREN ?? Sommarkafé­et klarar livhanken.
BILD: TOBIAS HOLMGREN Sommarkafé­et klarar livhanken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden