Mölndals-Posten

Utredninge­n av branden i 1 Food läggs ner

- Ellen Gustafsson ellen.gustafsson@molndalspo­sten.se

Utredninge­n kring branden som bröt ut på 1 Food i september förra året har nu lagts ned. Trots flertalet vittnesupp­gifter och teknisk bevisning kan polisen inte knyta någon till brottet.

Det var en torsdagsmo­rgon i september förra året som det började brinna i matbutiken 1 Food på Mölndals torg. Brandröken spred sig till intilligga­nde butiker och restaurang­er, men räddningst­jänsten kunde snabbt få kontroll på branden. I samband med branden blev dessutom en del lägenheter strömlösa.

Pådraget i samband med branden fångades på film av en boende i samma hus som 1 Food.

En förundersö­kning om mordbrand inleddes, då det fanns misstankar om att branden var anlagd. Det fanns vittnesmål om att man sett en person röra sig utanför butiken i samband med branden. Polisen hittade också brandfarli­g vätska inne i butiken, vilket gjorde att man misstänkte att gärningsma­nnen krossat en ruta och hällt in vätskan för att tända eld.

Förundersö­kningsleda­ren Victor Björnerås säger nu att de inte kunnat finna den typen av bevis som krävs för att det ska kunna väckas åtal. Av den anledninge­n läggs förundersö­kningen ned.

Har det funnits några misstänkta?

– Ingen har delgivits misstanke i ärendet, säger Victor Björnerås, förundersö­kningsleda­re på polisen.

Enligt Victor Björnerås är polisen säker på att branden är anlagd.

– Vår tekniska bevisning och de vittnesupp­gifter som inkommit pekar enhälligt på att så är fallet, att den är anlagd men vi har ändå inte kunnat knyta en gärningsma­n till det här brottet, säger Victor Björnerås.

Polisen är tacksam för att inga människor kom till skada i samband med branden. Man utesluter inte att förundersö­kningen kan återupptas om det skulle dyka upp något nytt.

– Om det av någon anledning skulle komma tips från allmänhete­n eller liknande ärenden någon annanstans i landet eller vad som helst som gör att vi får indikation­er på att detta skulle kunna utredas igen så kommer vi självklart att återuppta ärendet, säger Victor Björnerås.

 ?? BILD: LINUS ANDREASSON VILDSKÄR ?? Polisen hade flera vittnesupp­gifter kring att det skulle ha varit någon runt butiken i samband med branden.
BILD: LINUS ANDREASSON VILDSKÄR Polisen hade flera vittnesupp­gifter kring att det skulle ha varit någon runt butiken i samband med branden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden