Mölndals-Posten

Lillebror återfunnen efter tre år

- Ellen Gustafsson ellen.gustafsson@molndalspo­sten.se

Katten Lillebror försvann för tre år sedan – nu har han mirakulöst dykt upp hos familjen Mörning i Lindome. – Jag är helt sjukt chockad, säger Kristina Mörning.

Det var en dag för tre år sedan som katten Lillebror bara gick iväg från familjen Mörning i Lindome. Till en början var de inte speciellt oroade, eftersom Lillebror ofta tog sina turer utomhus.

Denna gång var han däremot borta längre än vanligt. Familjen började då söka efter honom på olika ”Upphittade katter”-hemsidor, men de fick aldrig något napp.

– Vi ju gått och letat men efter ungefär ett och ett halvt år så kände vi att nu får vi nog inse att han inte är vid liv, säger ägaren Kristina Mörning.

Men så i veckan fick familjen ett samtal från ett katthem i Lerum. De hade hittat Lillebror – efter tre år.

– Jag är helt sjukt chockad och tror fortfarand­e att jag drömmer kan jag säga. Det var som när jag åkte hem efter jobbet häromdagen så tänkte jag “är det verkligen sant, är han hemma?”. Det är lite svårt att ta in det, säger Kristina Mörning.

Det var tack vara Lillebrors chippning som katthemmet kunde spåra familjen. Enligt den informatio­nen som familjen har fått så ska Lillebror troligen ha blivit inmatad av en man något kvarter bort från familjen. Två katter hittades i en skogsdunge av några privatpers­oner. Den ena katten i så dåligt skick att den behövde avlivas, men Lillebror var i toppform.

– Han var ju i fint skick. Han hade ju fortfarand­e hull och fortfarand­e fin päls. Det han saknade var en hörntand men det var egentligen det enda, säger Kristina Mörning.

Det var i måndags förra veckan som Lillebror fick komma hem efter en kort vistelse på katthemmet och det visade sig inte var några problem.

– Han fann sig till rätta, han var så glad. Han sprang mellan mig och min man hela kvällen och bara gosade och gosade, säger Kristina.

Lillebror är extra speciell för Kristina eftersom kattmamman inte orkade ta hand om honom när han föddes. Det blev därför familjen och deras hund som pysslade om Lillebror när han var kattunge.

– Vi är ju extremt glada, sonen är ju extremt glad där hemma. Efter ett och ett halvt år gav vi ju upp och köpte en ny katt, så nu är det ju lite fler katter men det gör ju ingenting kan jag säga, säger Kristina.

Kristina berättar att hon gärna hade velat veta vad Lillebror varit med om under de senaste åren. Men några nya äventyr blir det inte förrän Lillebror har en gps på sig.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Lillebror är hemma igen.
BILD: PRIVAT Lillebror är hemma igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden