Mölndals-Posten

Trotjänare fick avtackning efter 27 år som vaktmästar­e

- Martin Björklund martin.bjorklund @molndalspo­sten.se

Eklandabor­na slöt upp när områdets egen vaktmästar­e gjorde sin sista arbetsdag. – Jag kommer sakna detta jättemycke­t, säger Eddy Örneholt under uppvaktnin­gen.

Den tidigare allsvenske fotbollssp­elaren i Västra Frölunda gjorde sin första dag hos Mölndalsbo­städer 1988. Efter nio år bytte han arbetsuppg­ifter och blev vaktmästar­e för det kommunala bostadsbol­aget i Eklanda.

– Det har varit helt perfekt. Jag gillar att jobba fysiskt och så är jag social. Det roligaste är att man träffar så mycket folk, säger Eddy Örneholt.

Under tisdagen i förra veckan gjorde han sin sista arbetsdag och redan på förmiddage­n uppvaktade­s han av ett tiotal Eklandabor. Initiative­t att uppmärksam­ma vaktmästar­en startade med en fråga på områdets lokala Facebooksi­da från Nina Colm Rodin.

– Jag tänkte att jag skulle få med mig tre, fyra stycken men det blev 70 hyresgäste­r som ville vara med så nu får han ett presentkor­t till en resebyrå, en fin whisky, några fina öl och ölglas så att han kan tänka på oss när han dricker öl, säger Nina Colm Rodin.

Vad har han betytt för er här?

– Han har alltid funnits när man behöver hjälp. Han ser till att det är rent och snyggt här och han har alltid tid för att tjöta. Han är suverän helt enkelt.

– Nog för att jag visste att det skulle bli någonting men det här är ju helt otroligt. Det känns ju som man gjort något bra, säger Eddy Örneholt som berättar att han fick ta emot presenter även under måndagen och att en person stoppade honom när han körde gräsklippa­re.

– Du får bara det du förtjänar, säger Nina Colm Rodin.

– Nu när du blivit pensionär är du välkommen till min rullator och min altan, säger Eklandabon Dan Grunditz som körde rullstol till Mölndalsbo­städers lokal i Eklanda.

Kramar och presenter lämnas över. Inbjudning­ar till fika och öl på diverse altaner flyger genom luften.

– Jag tror jag ska börja mitt pensionärs­liv med en öl på pizzerian innan jag cyklar hem. Eller förresten, jag slutar klockan fyra men jag tar nog den här ölen vid halv fyra. De (Mölndalsbo­städer) får väl ge mig sparken om de inte tycker det är okej, säger Eddy Örneholt och håller upp en av sina presenter.

Vid lunch tackades han av på Mölndalsbo­städers kontor och festen lär fortsätta i radhuset i Lindhaga då Eddys hustru Ann också blir pensionär denna valborgsti­sdag 2024 – efter 47 år på mödravårds­centralen i Partille.

– Jag kommer vara helt slut efter den här dagen.

Vad ska du göra nu när du blir pensionär?

– Vi ska resa och vandra i de österrikis­ka Alperna. Sen är jag tillbaka i min moderklubb Frölunda och hjälper till på två träningar i veckan. Jag spelar fotboll med några gubbar på lördagarna och så gillar jag att träna. Jag får väl gå till gymmet två gånger i veckan i stället för en. Och så har vi ett sommarstäl­le i Lökeberg, nära Marstrand. Om jag längtar efter att klippa gräs får jag väl jobba där uppe.

 ?? BILDER: MARTIN BJÖRKLUND ?? Alla som ville kunde inte närvara vid avtackning­en så Eddy Örneholt fick säga tack och hej då via mobil också.
BILDER: MARTIN BJÖRKLUND Alla som ville kunde inte närvara vid avtackning­en så Eddy Örneholt fick säga tack och hej då via mobil också.
 ?? ?? För någon månad sedan la Nina Colm Rodin ut ett meddelande på Facebook för att se om några fler ville vara med och tacka av Eddy Örneholt. 70 personer svarade.
För någon månad sedan la Nina Colm Rodin ut ett meddelande på Facebook för att se om några fler ville vara med och tacka av Eddy Örneholt. 70 personer svarade.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden