Mölndals-Posten

Företag specialise­rat på ögonens bryn och fransar öppnar i gallerian

- Ellen Gustafsson ellen.gustafsson @molndalspo­sten.se

Mölndal galleria fortsätter att satsa på skönhet. Nu har ögonbryn- och fransbaren Rapide öppnat. – Vi utövar ju en teknik som sticker ut, säger Philippa Ottenfalk.

Rapide är ett svenskt företag som tidigare bara funnits i storstäder­na. Nu har de öppnat i Mölndal galleria. Företaget är nischat på olika sorters frans- och ögonbrynsb­ehandlinga­r där de använder en speciell teknik – trådning.

I torsdags hade Rapide invigning av baren som enligt Philippa Ottenfalk, regionchef på Rapide, är en plats för ”kvinnan mitt i livet”. Med det menar hon kvinnor som inte har så mycket tid till vardags och som kanske har småbarn som gör att det inte finns så mycket tid till att fixa sig.

Det som utmärker Rapide är deras satsning på hårborttag­ningsmetod­en trådning. Det är en metod som fokuserar på de individuel­la hårstråna.

– Man lyfter upp hårsäckarn­a ur huden genom att bara glida över huden utan att ta tag i själva huden. Så det är ju den skonsammas­te hårborttag­ningsmetod­en mot huden rent kosmetolog­iskt, säger Philippa Ottenfalk.

Rapide är en av flera verksamhet­er i Mölndal galleria som satsar på skönhet och hälsa. Utöver Rapide finns bland annat även frans- och nagelstudi­on Studio Celine och frisörsalo­ngen Vacker.

– Vi har ju en mix av verksamhet­er och butiker och ”everyday use”. Så det är ju en del av efterfråga­n i samhället. Nu är det populärt att ta hand om sig själv, så vi etablerar verksamhet­er som är efterfråga­de utav våra besökare, säger Carina Erlandsson, centrumche­f på Citycon som äger Mölndal galleria.

Varför tror du att det är en sådan stor efterfråga­n?

– Jag tror att det dels är att det gör så mycket för ansiktet med det ”lilla området” men också att man vill komma åt det här mer naturliga ”vakna upp och vara klar”, att vakna upp på morgonen och vara färdig att gå, säger Philippa Ottenfalk.

Under öppningen i torsdags har det varit många intressera­de besökare som velat veta mer om baren och framför allt om trådningen.

– Vi utövar ju en teknik som sticker ut. Det är ju ett hantverk och det är många som har varit väldigt nyfikna skulle jag våga säga, säger Philippa Ottenfalk.

Kommer det fler satsningar på skönhetsve­rksamheter i Mölndal galleria?

– Vi har örat nära marken och ser vad det är som folk efterfråga­r, för det är ju alltid efterfråga­n som styr vilka verksamhet­er man har i en galleria, säger Carina Erlandsson på Citycon.

 ?? BILD: ELLEN GUSTAFSSON ?? Ögonbrynst­renderna för i år, enligt Philippa Ottenfalk, är fortfarand­e den ”naturliga looken”. På den internatio­nella catwalken har 90-talsbrynen börjat komma tillbaka.
BILD: ELLEN GUSTAFSSON Ögonbrynst­renderna för i år, enligt Philippa Ottenfalk, är fortfarand­e den ”naturliga looken”. På den internatio­nella catwalken har 90-talsbrynen börjat komma tillbaka.
 ?? ?? Trådning använder de för att det är skonsammar­e mot både huden och miljön än andra metoder. Det enda man behöver är en bomullstrå­d.
Trådning använder de för att det är skonsammar­e mot både huden och miljön än andra metoder. Det enda man behöver är en bomullstrå­d.
 ?? ?? Assisteran­de butikschef Alice Persson har gått en internkurs i trådning för att kunna utöva metoden.
Assisteran­de butikschef Alice Persson har gått en internkurs i trådning för att kunna utöva metoden.
 ?? ?? Philippa Ottenfalk, regionchef på Rapide.
Philippa Ottenfalk, regionchef på Rapide.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden