Mord & Mysterier

Företagare blåsta på miljoner av sjöräddare

-

– När jag räknar på det här så kostar det oss både tid och pengar. Det innebär att vi får planera mer och lägga om scheman för att allt ska funka. Men att rädda liv är viktigast, och jag är stolt över att ha anställda som är frivilliga sjöräddare. Johan Henriksson, vd på Verisec

Svenska sjöräddare kan inte leva på att rädda liv. De jobbar ideellt och får ingen lön för sin insats. Ändå har Sjöräddnin­gssällskap­et över tvåtusen frivilliga i hela landet. De allra f lesta har två jobb för att klara sitt uppehälle, ett med lön och ett utan. Men för att det ska fungera behövs förstående arbetsgiva­re som låter sjöräddarn­a släppa allt och rusa iväg när larmet går.

– Vi vill tacka alla arbetsgiva­re för att våra sjöräddare får rycka ut under ordinarie arbetstid, säger Cia Sjöstedt, vd på Sjöräddnin­gssällskap­et. Sammanlagt handlar det om arbetstid värd många miljoner varje år.

Sjöräddnin­gssällskap­et är en ideell organisati­on med 2300 frivilliga sjöräddare runt om i landet. Tack vare dem kan Sjöräddnin­gssällskap­et alltid ha jour längs hela den svenska kusten och i f lera stora insjöar.

Ge ett bidrag eller bli medlem på sjoraddnin­g.se. Som medlem får du själv hjälp när du behöver, även om det bara handlar om motorstopp en strålande sommardag. Det är Sjöräddnin­gssällskap­ets tack för ditt stöd.

 ??  ?? Räddningss­tationen på Dalarö larmades 19 juli 2017 om brinnande segelbåt i Erstaviken. Sjöräddnin­gssällskap­et räddade två personer ur vattnet.
Räddningss­tationen på Dalarö larmades 19 juli 2017 om brinnande segelbåt i Erstaviken. Sjöräddnin­gssällskap­et räddade två personer ur vattnet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden