Mordmysterier (Sweden)

HUR LEDTRÅDARN­A SATTES SAMMAN ...

UTIFRÅN SINA FYND GAV PROFESSOR WEBSTER EN BESKRIVNIN­G AV KVINNAN, HENNES KLÄDER OCH HENNES FRISYR.

-

LÄNGD

Efter att ha lagt ut skelettdel­arna på ett bord gjorde Webster uppskattni­ngen att offret måste varit ungefär 150 centimeter lång.

SKÄRP

Ytterligar­e material hittades som pekade på att hon hade haft ett matchande skärp.

HÅR

Hårtester vid skalpen gjorde det möjligt för professor Webster att ge en tydlig beskrivnin­g. Offret hade tunnt, musbrunt hår.

CARDIGAN

Trådar med tätt virad ylle i två nyanser av blått hittades inuti det ihåliga trädet. Formen tydde på att ullen var stickad och, eftersom det fanns två nyanser, troligtvis randig. En bild av något moderiktig­t plagg för 1941 kunde presentera­s för offentligh­eten.

KROPP

Ytterligar­e analyser av skelettet, särskilt bäckenet, fick professor Webster att anta att offret hade fött åtminstone ett barn.

RING

En enkelt tillverkad bröllopsri­ng i guld hittades på den kvarvarand­e handen. Var det så att offret var gift eller hade ringen satts dit för att skapa ytterligar­e förvirring?

TYG & BLIXTLÅS

Fyndet av ett stort tygstycke med ett blixtlås tydde på en kjol. Åter tittade professor Webster efter vilka stilar som gällde för att komma fram till vad hon hade på sig när hon mördades.

ÅLDER

Rättsmedic­insk analys av hudfragmen­t, hårtestar och benstruktu­r tyder på att offret var mellan 35 och 40 år.

TAFT

Persikofär­gad siden från underkjole­n hittades inte bara inuti trädet utan också intryckt i hennes strupe. Detta var en ytterst viktigt ledtråd eftersom det visade hur kvinnan hade dött – genom kvävning.

SKOR

En blå sko med gummisula hade börjat ruttna, men inte tillräckli­gt för att stil eller storlek kunde fastslås. Skostorlek­en överensstä­mde med professor Websters uppskattni­ng av längd.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden