Nöjesguiden (Malmö)

Bäst just nu

-

ORI AND THE WILL OF THE WISPS

PC, X1

Jag skulle ljuga om jag inte erkände att uppföljare­n till Ori and the Blind

Forest är det 2020-spel jag sett mest fram emot. Vi bjuds på bländande vackra miljöer, fyllda med tighta plattforms­sektioner och kryddad med förbättrad fighting. Metroidvan­ia när det är som bäst.

LAIR OF THE CLOCKWORK GOD

Ben och Dan har ett uppdrag. De ska stoppa alla apokalypse­r att hända. Samtidigt. Lair of the Clockwork God är också ett spel som är peka-och-klicka och ”plattforms­hoppande”. Samtidigt. Och det är hysteriskt roligt (alltså, dialogen är fantastisk­t komisk). Missa inte detta!

TWO POINT HOSPITAL Mac, PC, PS4, Switch, X1

Two Point Hospital är ett Theme Hospital för den moderna spelaren, och nu finns det också till konsol (spelet släpptes till PC i augusti 2018). Spelet handlar naturligtv­is om att driva ett sjukhus, med allt vad det innebär. En upplevelse som landar i något mysigt och (faktiskt) humoristis­kt.

WORLD OF HORROR

World of Horror roguelite-skräckroll­spel som drar inspiratio­n från mangamästa­ren Junji Ito. Det är visuellt intressant och stundtals riktigt obehagligt. Trots att spelet bara är släppt i Early Access kan det vara värt att kolla in – och åtminstone lägga titeln på minnet tills det släpps på riktigt.

LUNA: THE SHADOW DUST

The Shadow Dust är ett ”handanimer­at” (vad nu det betyder, nu för tiden?) peka-och-klicka-äventyr som handlar om ett barn som tillsamman­s med sin lilla monsterkom­pis utforskar ett stort, mystiskt torn. Ett ordlöst och klurigt spel som bjuder på fantastisk­t vacker grafisk stil.

 ??  ?? Michael Gill michael.gill@ng.se
Michael Gill michael.gill@ng.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden