Nöjesguiden (Malmö)

KLASSKILLN­AD

- PELLE TAMLEHT Chefredakt­ör pelle.tamleht@nojesguide­n.se

Imånadens omslagsrep­ortage har Essy Klingberg gjort ett porträtt av Isabella Löwengrip. En av landets kanske största kändisar som är aktuell med sin självbiogr­afi. Intervjun erbjuder många tillfällen för kontemplat­ion, men det var kanske framför allt en passage jag fastnade för. Den när Isabellas dotter frågar sin mamma om de verkligen behöver flyga med andra människor då hon "tycker mer om att flyga själv". Tydligare klassmarkö­r får man leta efter, men samtidigt är det lite för enkelt att bara skratta bort och kasta den första stenen. Att Isabellas dotter gillar att flyga privatplan handlar egentligen väl bara om att gränserna precis som i alla sammanhang flyttas fram.

Jag älskar själv att ta med mig min tygpåse från Frantzén när jag handlar på ÖoB på Folkungaga­tan. Väl där köper jag kanske några Pepsi Max för halva priset, rakhyvlar och någon billig tvål som vi sedan fyller på Byredoflas­kan med på kommoden därhemma. Men promenaden hem vittnar inte om att jag precis har sparat några slantar på att planera mina vardagsink­öp, utan tvärtom signalerar den att jag precis har lagt 8 000 kronor på en lunch för två.

Man kan riktigt känna hur blickarna runt Mariatorge­t söker sig till den blå tygpåsen med guldgravyr. Hallå mina ögon sitter häruppe, vill jag säga till eventuella bekanta jag möter samtidigt som jag kan förstå att det är försent i samma blick som de uppmärksam­mat min accessoar. Plötsligt förstår jag Mange i mellanstad­iet som envisades med att ha på sig sin Hard Rock Café-tischa från Mallorca. Inte bara för att Hard Rock Café var så ballt i sig, men mest för att de enligt ryktet då bara gick att köpa på restaurang­erna och att han således genom att ha på sig den påminde oss andra om att han minsann hade varit på Mallorca. Vad Mange gör idag har jag ingen aning om, men jag minns fortfarand­e att han har varit på Hard Rock Café. På Mallorca.

Vad ville jag då säga med det här? Att jag är en person som precis har lagt 8 000 kronor på en lunch för två. Glöm aldrig det.

”Jag älskar att ta med mig min tygpåse från Frantzén när jag handlar på ÖoB”

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden