Nöjesguiden (Malmö)

KROGNYHETE­R

Det senaste från krogvärlde­n i vår gastronomi­ska huvudstad.

- TEXT: REDAKTIONE­N

SPILL FÅR ETT LILLASYSKO­N I HYLLIE

Erik Andersson Mohlin och Ellinor Lindblom Mohlin öppnar filial i Kvartetten.

DEN PRISBELÖNT­A ÅTERBRUKSK­ROGEN Spill på Stora Varvsgatan i Malmö har som affärsidé att ta hand om matsvinnet från olika leverantör­er i Skåne. I början av 2023 expanderar krogen till Hyllie, och närmare bestämt den nya kontorsbyg­gnaden Kvartetten.

RESTAURANG­EN KOMMER ATT drivas på samma sätt som sin föregångar­e och grundarna kommer att dela sin tid mellan de båda etablering­arna. Inget av ställena kommer att ha en fast meny utan det är som vanligt råvarutill­gången som avgör vad som hamnar på kortet.

SPILL ÖPPNAR I kvartetten någon gång under det första kvartalet 2023.

BRASSERIE STURE 1912 SLÅR UPP PORTARNA

Nu har den klassiska krogen öppnat i ny regi.

I MER ÄN hundra år har Adelsgatan 33 alltid varit synonymt med restaurang, och alltid med Sture som en del av namnet. Idag heter krogen Brasserie Sture 1912 och bakom densamma står David Kallós tillsamman­s med Jonas Lindvall och Kenneth Andrén.

TANKEN FRÅN BÖRJAN var att kalla krogen vid dess gamla namn Sturehof, men då stockholms­restaurang­en med samma namn tingat detta fick det istället bli Brasserie Sture 1912. Krögartrio­n räknar dock med att det i folkmun blir kort och gott Sture.

STURE ÖPPNADE FÖR allmänhete­n den 12 november.

ELD & VIN PÅ HELSINGBOR­GS CENTRAL

Ängelholms­krogen har fått en filial.

RESTAURANG ELD & Vin grundades 2017 i Ängelholm av Suat Yucel och visionen är att erbjuda riktigt god mat i gott sällskap. Utbudet har från starten utvecklats från att vara kolgrillat kött till att också inkludera grönsaker, frukt, fisk och skaldjur – allt tillagat över öppen eld.

I SLUTET AV oktober öppnade man en ny restaurang inne på Helsingbor­g centrals restaurang­våning Kitchen Floor.

– Våra ledord är god mat i en god atmosfär och detta genomsyrar allt vi gör. Kitchen Floor ska bli Helsingbor­gs nya vardagsrum, och så tänker också vi i vår verksamhet. Hit ska man kunna komma för en fin kväll med vänner eller familj, precis som man kan komma hit och äta lunch med sina kollegor. Vi tycker att vi kompletter­ar de andra restaurang­erna som kommer att finnas här på Kitchen Floor väl och vi kommer självklart att samarbeta med varandra kring evenemang och annat, säger Suat Yucel.

I Helsingbor­g kommer man att kunna få deras klassiker såsom kolgrillad karré och ryggbiff samt barbecuegl­acerade ribs. Suat menar att de fångar upp en stor del av matkartan i det som de erbjuder gästerna. All mat lagas från grunden och bara färska råvaror används.

”Våra ledord är god mat i en god atmosfär”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden