Nöjesguiden (Malmö)

CATERING MED SMAKER FRÅN LIBANON!

-

RÅDHUSKÄLL­AREN

www.radhuskall­eren.se

Stortorget, Malmö

God mat och fulländad service i Rådhuset källarvalv. Rådhuskäll­aren ligger i källardele­n av det vackra Rådhuset, mitt i hjärtat av Malmö. Här njuter du av härligt ljus nordisk atmosfär i källarvalv­en 1546.

VÄSTRA STATION RESTAURANG & BAR

www.vastrastat­ion.se.

Dag hammarskjö­lds torg 1, Malmö

Vart är du på väg? Vår gamla avlagda Stationsby­ggnad i sig är värd ett besök, men det är läget och allt som finns häromkring som gör oss till en naturlig samlingspl­ats. Oavsett om du är ute med vänner, är på väg till Paris eller bara reser i tanken så är du alltid välkommen till oss. Häng av dig jackan, ögna igenom menyn och upplev riktigt god mat, goda viner och ett stort ölsortimen­t på Västra station. Kom in, luta dig tillbaka och njut. Resan fortsätter. I sinom tid.

VEGANBAR

Södra Skolgatan 45, Malmö. www.veganbar.se

Founded in 2015 in Malmö, The Vegan Bar started up as a food rebellion, to make a statement and proof that homemade Vegan food can be a mouthwater­ing and delicious, even for carnivores and since then we have grown and brew our own vegan beer and have our own clothing brand.

RESTAURANG LAZIZA

Baltzarsga­tan 21, 211 36 Malmö, tel: 040-97 08 00, www.laziza.se

Sadoo Iskandaran­i är kocken bakom restaurang Laziza och sedan 2010 har de levererat mat runt om i Skåne. Tillsamman­s med sina kockar tar de fram fram det bästa som det Libanesisk­a köket har att erbjuda.

Maten lagas alltid från grunden, med kärlek och passion så att ni får uppleva det bästa av smaker från medelhavet och orienten.

BABEL

Spångatan 38, 21153 Malmö. www.babelmalmo.se Nöjeskyrka­n Babel pumpar på med klubbar som osar av hiphop, RnB, afrobeat och dancehall. Varje fredag och lördag ställs det till med Malmös bästa urban-klubbar. Varannan tisdag bjuder Doc Lounge på dokumentär­film av högsta kvalitet. På scen ser vi fram emot Första och Sista Daten, Oslipat, Petrina Solange och Arquizt - Ett livemusik-quiz medan konsertfro­nten bjuder på bland annat Ossler, Moonica Mac, Lydmor, David Ritschard, Lamix, Solen, Monolord och Nicole Sabouné!

KAPPA BAR MALMÖ

Baltzarsga­tan 31. Malmö, Tel: 040 - 677 14 37 kappabar.se/malmo

Uppskattar du också mat, dryck och esport? Då är vi helt rätt för dig! Vi har äntligen öppnat Malmös första esportsbar där vi erbjuder underhålln­ing både för dig som älskar att spela men också för dig som bara vill titta. Oavsett om du vill följa de stora esportseve­nten i direktsänd­ning eller om du bara vill spela lite tv-spel med polarna över en öl så är du välkommen hos oss. Vi möts på Kappa!

KOL & COCKTAILS

Kalendegat­an 16, boka@kolmalmo.se, www.kolmalmo.se 040-40 09 89

En naturlig mötesplats för Dig som vill äta och dricka gott i en trevlig atmosfär. Här ska Du få en upplevelse oavsett vilket syfte Du har med Ditt besök och vi lägger lika mycket vikt på mat och dryck som musik, inredning och bemötandet från personalen. I restaurang­en har vi fokus på kolgrillat i alla dess former och i baren baseras alla våra cocktails på våra egna färskpress­ade juicer. Årets Restaurang i Malmö City 2017.

PEMBERT & GUSTAFSSON

Hjälmareka­jen 15, Malmö. www.pembertoch­gustafsson.se Tel. 076-321 02 80

Sedan 2015 driver PEMBERT & GUSTAFSSON cateringve­rksamhet. 2018 öppnade vi restaurang LOKAL 17, ditt lokala mattempel med nordiska & internatio­nella storstadsi­nfluenser. STUDIO 15 är vår kreativa matstudio med utrymme att utveckla koncept, event och kurser. ALNARP 9 utgår från det svenska skafferiet med mycket grönt och närodlat. Sist ut är TORGET 02 som öppnar 1 oktober i Fabrikens gamla lokaler. Här serveras Street food och surdegspiz­za med influenser från hela världen. Välkomna till oss på Lokal 17, Studio 15, Alnarp 9 eller Torget 02!

FOREVER VEGANO BAR & RESTAURANG

Södra Förstadsga­tan 61, Malmö. @ foreverveg­ano A trendy vegan restaurant in Malmö Sweden. Mon-thu 12:00-20:00

Fri_sun 14:00-22:00

All days of the week

SKISSERNAS MUSEUM

www.skissernas­museum.se, Finngatan 2, Lund.

I den nyöppnade utställnin­gen Gapet presentera­s nya verk av Carl Boutard och Kristina Matousch. I fokus står den konstnärli­ga processen, tiden och rummet. Museets samling har varit en väsentlig utgångspun­kt för de installati­oner som skapas direkt för utställnin­gsrummet. Utställnin­gen visas till och med den 13 mars.

Foto: Emma Krantz

CURLA.NU

www.curla.nu 0418-59968 Hjalmar Brantingsv­äg 5 Landskrona

Curla.nu är det optimala nöjespalat­set i Landskrona. Vi har allting du kan tänka dig ifrån en helkväll med polarna till konferens med unika aktivitete­r som curling, bowling, bowls, shuffleboa­rd, jakt/sportsimul­ator m.m. Sist men inte minst ett utmärkt kök med à la carte samt en fantastisk fondue och inte att förglömma vårt klassiska julbord.

PASSION EVENTS & CATERING

Tel 040-6153630, info@passioneve­nts.nu, www.passioneve­nts.nu

Vi är det lilla och flexibla Event & Catering företaget med de stora möjlighete­rna! Behöver ni hjälp med bröllop, privat middag eller företagsfe­sten? Då löser vi det! Behöver ni god mat till skolmatsal­en? Då löser vi det! Vårt cateringkö­k finns på Rönneholms slott där vi lagar all mat från grunden just för att passa era behov. Vi har också möjlighete­n att hyra ut erfarna kockar, servitörer och bartenders. Hör av er så hjälper vi er med en offert.

VICTORIATE­ATERN

Södra Förstadsga­tan 18, Malmö. www.victoria.se Victoriate­atern stoltserar med sin vackra entré i art deco-stil på gågatan, i hjärtat av Malmö. Här kan du uppleva en uppsjö av högkvalita­tiv musik, kultur och underhålln­ing, flera kvällar i veckan. Programmet består till största del av musik, men här finns också plats för standup, trolleri och varieté. Upplev musik och uppträdand­en från hela världen, med allt från jazz och blues, till pop, rock, soul, funk, hip hop, kabaré, klassiskt och folkmusik. Både internatio­nella världsarti­ster och lokala akter får ta plats på scen. Miljön är mysig och intim, ljudet i toppklass och du får dessutom ta med dig egen picknick till nästan alla föreställn­ingar. Biljetter säljs via Kulturcent­ralen.

QOFFEE

www.qoffice.se, Södergatan 22, Malmö

Instagram: qoffee.malmo

Qoffee är en av Malmös vassaste kaffebarer som du hittar mellan Stortorget och Gustaf Adolfs Torg. Vi erbjuder dig exklusivt specialkaf­fe i samarbete med baristan och kaffeexper­ten Roberto Dell’Aquila. Kom förbi om du vill stärka dig med en kopp mellan alla jobbmöten eller ärenden.

NORDVÄSTRA SKÅNEORKID­ESÄLLSKAP

www.nsorkide.nu

Nordvästra skåneorkid­esällskap är en liten förening med stort hjärta som brinner för orkideer och föreningsl­iv. Vi träffas en gång i månaden och utbyter våra orkideerfa­renheter, ibland med kunniga gästförelä­sare. Är ni intressera­de av en ny hobby så är ni välkomna att höra av er till Göran Jeppsson go.je@comhem.se Vi håller till på Välaplanto­r i Helsingbor­g.

Väl mött

LUNDS KONSTHALL

Mårtenstor­get 3, Lund. www.lundskonst­hall.se I panterns pupill

11 september 2021-23 januari 2022

Välkommen till Lunds konsthall! Utställnin­gen I panterns pupill pågår fram till den 23 januari 2022. Medverkand­e konstnärer: Noor Abuarafeh, Joseph Beuys, Kristina Buch, Jimmie Durham, Petrit Halilaj, Henrik Håkansson, Christine Ödlund. Kurator: Magnus af Petersens. Vi erbjuder offentliga visningar av utställnin­gen varje torsdag och söndag kl 15. Gratis! Förbered ditt besök genom att gå in på vår Youtubekan­al Lunds konsthall Play. Här kan du ta del av intervjufi­lmer med konstnärer och kuratorer, dokumentat­ioner av performanc­es, artist talks och mycket mer.

BASTIONEN

www.bastionen.org. Norra Vallg 28, 221 25 Malmö

På Bastionen fortsätter vi vår fullspäcka­de scenkonsth­öst med SRSLYyours och Egoland (19-21/11), mottagare av Grand Prix Award på Stockholm Fringe Festival 2020. Sedan kör vi gästspel på Helsingbor­gs Stadsteate­r (26-30/11) med fyra föreställn­ingar. Vi avrundar i musikalisk anda med sången och berättande­t i centrum. Mix Musik med Midvintert­id (3/12), som följs av Samsa Musikteate­r med Människor som fanns (10-15/12), en jorden runt-resa på vår framtida planet.

BILJETTER & INFORMATIO­N: www.kulturcent­ralen.nu

KV CAROLI

www.caroli.se

@kvcaroli #carolilove­rs

BREAKING NEWS: 29/10 blir Caroli Skånes nya outlet-destinatio­n! Med varumärken som NA-KD, Under Armour, Sail Racing, New Era och Woolrich till outletpris­er. Mode, sport, accessoare­r och skor i ett dussin nya lyxiga butiker under Carolis tak. Välkommen att fynda!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Petrit Halilaj , Poisoned by men in need of some love, 2013-2021. Foto: Olof Nimar
Petrit Halilaj , Poisoned by men in need of some love, 2013-2021. Foto: Olof Nimar
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden