Nöjesguiden (Malmö)

Bäst just nu

-

Nya krogar, barer och restaurang­er fortsätter att poppa upp som svampar ur marken i Malmö. Här listar jag fem nyöppninga­r ni borde hålla ögonen på och prova i sommar.

STORMGATAN – TAPROOM BY HYLLIE BRYGGERI

Hans Michelsens­gatan 3, hylliebryg­geri.se

I hörnet av Hans Michelsens­gatan och Stormgatan låg tidigare Pacifics. När de stängde ner la Hyllie Bryggeri, som dessutom har sitt taproom i lokalen bredvid, vantarna på lokalen och ska i sommar öppna en pop-up-bar. Tanken är att ha en ölbar, lunchresta­urang, folkölsbut­ik och uteserveri­ng som kommer ha öppet till september.

VAGANZA BEACH GARDEN Ankarstige­n, Scaniabade­t

Tidigare fanns Vibes i strandbare­n vid Scaniabade­t. Nu tar glasstillv­erkaren Vaganza från Norra Grängesber­gsgatan över tomten. I sommar är tanken att de ska servera skånsk hantverksg­elato, hamburgare och drinkar till badgästern­a i Västra hamnen.

MEI Claesgatan 8, Mitt Möllan

Mitt Möllans food court kanske inte är den mysigaste platsen att spendera en varm sommardag på. Men kanske kan en japansk bento-box ändå få en att besöka Mitt Möllan i sommar. Bento är en japansk lunchrätt som serveras i trälådor. Kommer även finnas take away för den som hellre vill sätta sig i sommarsole­n kring Möllan.

SAUVAGE Spångatan 32a

Den mexikanska restaurang­en Maya Cantina växte ur sina lokaler och flyttade till Drottningg­atan. Nu ska istället Sauvage flytta in i lokalerna på Spångatan. Tanken är att Sauvage ska bli en bistro och naturvinsb­ar.

BOULEBAR FOLKETS PARK Norra Parkgatan 6, boulebar.se

Konceptet ”boule och bar” är väl kanske inte nytt i Malmö. De flesta känner nog till Boulebar på Drottningt­orget som funnits där sedan 2013, men i maj öppnade man även i Folkets park. Tio nya banor har anlagts precis vid ingången till parken från Amiralsgat­an.

 ?? ?? RASMUS HANSSON rasmus.hansson@ng.se
RASMUS HANSSON rasmus.hansson@ng.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden