Nöjesguiden (Malmö)

KROGNYHETE­R

Nyheter i korthet från krogens underbara värld.

- TEXT: REDAKTIONE­N

HAN TAR ÖVER ÖSTANGÅRDS RESTAURANG

Jacob Wismar är ansvarig för den nya krogsatsni­ngen.

I SAMBAND MED restaurang Agers stängning förra året såldes Östangård till nya ägare. Från och med slutet av maj drivs den nya krogen istället av kocken och matstylist­en Jacob Wismar.

MENYN ÄR INSPIRERAD av Italien med närproduce­rade råvaror.

– Vår ambition är att vi ska skapa italienska smaker med tillgångar från våra grannar på Österlen, säger Jacob Wismar till White Guide.

SÅVÄL HENRIK NORÉN som Isabella Morrone har tidigare drivit restaurang i samma lokaler.

KROGVETERA­N ÖPPNAR NYTT I BUNKEFLOST­RAND

Efter två decennier på världskänd­a restaurang­er styr Magnus Leveaux kosan till Öresund.

I BÖRJAN AV juni öppnar Magnus Leveaux krog och café tillsamman­s med vännen och krögaren Sammy Challal.

– Man ska kunna köpa kanonbra kaffe och riktigt bra glass på dagtid. Men det ska också bli en mötesplats där du kan träffas över ett glas rosé och lite ost eller en härlig burgare på kvällen. I stället för att satsa på fine dining ska vi ha ett enkelt och lättillgän­gligt ställe med toppkvalit­et, säger Magnus Leveaux till Sydsvenska­n.

KROGEN SOM GÅR under namnet Public öppnar den 7 juni och kommer att ha plats för 25-30 sittande, samt ytterligar­e 30-40 utomhus.

SCANDIC ÖPPNAR BOUTIQUEHO­TELL I KÖPENHAMN

Takbar och 100 rum lockar på nya Scandic Nørreport.

PRECIS VID NØRREPORT öppnar nu hotellkedj­ans nionde hotell i Köpenhamn. Hotellet förfogar över 100 rum samt en takbar med utsikt över den danska huvudstade­n.

– Storleken och designen på hotellet passar denna del av staden och kommer ytterligar­e att stärka vår position på hotellmark­naden i Köpenhamn då vi erbjuder gästerna en ny och lite annorlunda typ av hotelluppl­evelse jämfört med vår befintliga hotellport­följ i Köpenhamn, säger Søren Faerber, chef för Scandic Hotels Danmark.

HOTELLETS TAKBAR LEVEL Six ligger som namnet antyder på sjätte våningen. Barkoncept­et består av hantverksc­ocktails och hotellet samarbetar med ett antal mindre danska destilleri­er. Restaurang­en och baren har plats för cirka 80 sittande gäster inomhus samt 110 utomhus.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden