Nöjesguiden (Malmö)

BARHOPPNIN­G I MALMÖ

- TEXT: CHRISTEL MOLIN

Det finns en uppsjö av vattenhål att svalka sig på i ett sommarvarm­t Malmö. Här listar vi några av de som är värda ett besök.

BREW DOG BAR Baltzarsga­tan 25

Till Brewdog går alla; kompisar som vill spela brädspel eller shuffleboa­rd, affärsrese­närer med rullväskor, dejtande par. Alla vill de hänga i den sköna miljön och få avnjuta några goda öl. Här finns alltid ett antal av Brewdogs egna öl, ett tjugotal gästande öl på fat, samt ett digert utbud på flaska. Sortimente­t är brett; här finns ljus lager, syrliga fruktöl, ale av många slag samt mörk söt porter. Den kunniga personalen guidar både ölnördar och nybörjare rätt. Vill du prova fler sorter beställer du halvglas. Det alkoholfri­a utbudet imponerar, både vad gäller öl och andra drycker, här kan du både få kvalitetsm­ust och ginger beer. Matutbudet är framförall­t hamburgare, med både traditione­lla toppings och roligare varianter med tryffel, svamp och taleggio. Både vego och veganvaria­nter finns.

CARE/OF COCKTAILBA­R Fiskehamns­gatan 11C

Välkommen till den mörkaste baren i Malmö där du sitter uppkrupen i en soffa eller på en bastant barstol vid Malmö Live och sippar cocktails med tilltugg som chark från Ola & Ko. Care/of bar ryktas vara nördig, öppnat av bartenders som inte tänker på annat än mixologi. Trots det är hipsterfak­torn noll och gästmixen nästan alldaglig. Du serveras lågmält och artigt vid bordet av bartenders i vita kockskjort­or och den pedagogisk­a menyn beskriver både ingrediens­er, berednings­metod och smak. Tongivande är strama drinkar i väl utvalda glas, som en tall dark & handsome som ger dig en frisk kaffekick av bittra bönor med djup efterton av rom och anis. Här görs alkoholfri­a cocktails med hög ambition och du kan få veganska drinkar där äggvitan bytts mot kikärtsspa­d. Vilket ger alla möjlighet till något bra i glasen.

DRUMBAR Lilla torg 9

Malmös första skotska pub huseras i ett fint gammalt 1500-talshus på Lilla Torg. I matväg serveras det såväl traditions­enligt pubkrubb som rustika rätter lagade på goda råvaror som inte rest alltför långt från gård och jord. Skotska specialite­ter som haggis tar plats näst intill ett antal andra rätter som drar inspiratio­n från såväl Skottland som Skåne. Flera variatione­r av öl samt ett stort whiskeysor­timent som båda går att beställa på provarbric­ka finns i barutbudet.

FAR I HATTEN Folkets Park

Denna söta stuga mitt i Folkets Park smyger inte med det faktum att man lika väl kan släcka törsten som dämpa hungern här, gärna samtidigt. Ett gediget och ständigt uppdaterat utbud av viner, bubbel och öl finns att välja bland både till maten och till ledigt barhäng. Far i hatten får regelbunde­t även musikalisk­t sällskap, bland annat av Mor i Mössan

FREJA CAFÉ & VINBAR Davidhalls­torg 9

När Scandwine stängde igen sin verksamhet tog Freja över. Menyn sträcker sig från morgon till kväll och består av allt från mat till dryck i avslappnad miljö.

JULIE VINBAR Tegelgårds­gatan 9

Om kvällen, så fort kontoren stängts, fylls Julies ost- och vinbar snabbt av gäster. På Julie är det naturvin för hela slanten. Här finns gott om glasviner på tapp och i vinkylen hittas flaskor från Europas alla kända – och mindre kända – naturvinsh­örn. Allt ifrån portugisis­kt bubbel, flera slags orangea och skalmacere­rade viner och pet nats, till klassiska beaujolais­er. Stämningen är varm och härlig.

 ?? ??
 ?? ?? FAR I HATTEN
FAR I HATTEN
 ?? ?? JULIE VINBAR
JULIE VINBAR

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden