Nöjesguiden (Stockholm)

TEMA: SVERIGE

-

ABSOLUT INTE HEMKÖRT

Amerikanen Jeffrey Pruitt lanserade en app för hemleveran­ser av alkohol från Systembola­get. Det skulle han aldrig ha gjort.

DEN AMERIKANSK­E ENTREPRENÖ­REN Jeffrey Pruitt utvecklade och lanserade appen Skål för hemleveran­ser av alkohol från Systembola­get. Det tog emellertid inte mer än en vecka innan han fick påhälsning av bolagets advokater som menade att Skål bryter mot den svenska alkohollag­stiftninge­n. Pruitt höll inte med utan körde på ändå.

ÄRENDET GICK VIDARE till Tingsrätte­n och nu har Pruitt dömts till 50 dagsböter för olovligt anskaffand­e av alkohol. Han har därefter även nekats prövningst­illstånd i hovrätten, vilket innebär att domen står fast.

DET BLIR MED andra ord ingen hemkörning av alkohol, inte från Systembola­get i varje fall.

LANDETS NÖJESFÄLT BEHÅLLER PANDEMILÖS­NINGAR

Under pandemin ställde såväl Gröna Lund som Liseberg om vissa delar av sin verksamhet. De mest lyckosamma förändring­arna permanenta­s nu.

DET ÄR FRAMFÖR allt förköp av såväl biljetter som mat som blir ett fortsatt inslag i besöken på nöjesfälte­n även i sommar. När det kommer till Gröna Lund behåller verksamhet­en även sin uppdelning i ett för- och eftermidda­gspass.

– Att begränsa antalet gäster ledde till att man faktiskt fick ut mer av besöket, så vi fortsätter att öppna med två pass per dag, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell till branschtid­ningen Besöksliv.

Årets säsong är den första sedan 2019 som är helt utan restriktio­ner, och bokningslä­get ser enligt uppgift lovande ut inför sommaren.

O'LEARYS ÖPPNAR BEER GARDEN

Stockholm är först ut, men planen är att ta konceptet vidare till fler restaurang­er inom kort.

TILLSAMMAN­S MED CARLSBERG Sverige slår nu O'Learys Norrtull upp portarna för sitt nya barkoncept Beer Garden. Över 220 kvadratmet­er med plats för 125 gäster är inrymt på restaurang­ens undervånin­g. Ambitionen är att skapa ett socialt rum i rummet, där gäster förutom att äta och dricka även kan göra lättsamma aktivitete­r ihop, såsom att spela dart, pingis eller cornhole.

– Suget efter att umgås och göra roliga saker ihop med andra är enormt, inte minst efter två år av minskat socialt umgänge. Med Beer Garden ville vi därför skapa en mötesplats där våra gäster får en härlig kväll fylld av tävlingar, sport, blandat med god mat och dryck, säger Lars Höglin, på O'Learys/ Social Eatertainm­ent Group.

Ambitionen är att rulla ut konceptet på fler restaurang­er i kedjan inom en snar framtid.

 ?? ?? GRÖNA LUNDS VD MAGNUS WIDELL.
GRÖNA LUNDS VD MAGNUS WIDELL.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden