Nöjesguiden (Stockholm)

Bäst just nu

-

HARDSPACE: SHIPBREAKE­R

PC

Shipbreake­r handlar om en astronaut som vill fly planeten jorden efter att klimatkata­strof, uppror och svält gjort levnadsför­hållandena omöjliga. För att finansiera sin flykt måste spelaren ta rollen som en skrotsamla­re i världsrymd­en.

THE LAST FRIEND

Switch

Ett tower defense-spel (liknande Plants vs Zombies-originalet) blandat med ett klassiskt beat ‘em up - visst låter det som en självklar kombo? Nej, det gör det nog inte. Men The Last Friend, som handlar om att rädda världens alla hundar, funkar bra ändå. Nu också på Switch.

SILT PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, XSX/S

En dykare vaknar upp fastkedjad. Hen befinner sig någonstans långt ner, långt in i ett grottsyste­m som ser ut att vara gjort av kött och tänder. I det vackra och stämningsf­ulla pusseläven­tyret Silt måste spelaren telepatisk­t ta över fiskar för att dykaren ska överleva.

SNIPER ELITE 5 PC, PS4, PS5, Xbox One, XSX/S

När det kommer till nazister gäller samma sak för både tv-spel och verklighet: de gör sig som allra bäst med ett kulhål i pannan. I Sniper Elite 5 smyger du dig in bakom det tredje rikets gränser för att med ditt långdistan­svapen göra processen kort med axelmakter­nas främsta svin.

CARD SHARK Mac, PC, Switch

En ung stum pojke träffar greve Saint-Germain i 1 700-talets syd-Frankrike. Greven visar pojken hur man fuskar i kortspel och hela helvetet brakar lös. Pojken och greven flyr och finner sig snart på en turné där fulspel är hela poängen. Card Shark är ett unikt och otroligt charmigt spel.

 ?? ?? Michael Gill michael.gill@ng.se
Michael Gill michael.gill@ng.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden