Nöjesguiden (Stockholm)

KROGNYHETE­R

Lite kort om vad som händer i krogvärlde­n just nu.

- TEXT: REDAKTIONE­N

NAMNKUNNIG TRIO ÖPPNAR PLÅTPARK

I mitten av juni öppnar sommarnöje­t Plåtparken intill vattnet vid Årstaviken.

PETER SCHRÖDER FRÅN Restaurang Bleck, Fredrik Lindstål från Glad Stad och Göran Svartengre­n från Restaurang Svartengre­ns öppnar tillsamman­s en ny plats för sommarhäng i Stockhom, ett stenkast från Skanstull.

PLÅTPARKEN ÄR BYGGD av 17 containrar och kommer enligt krögarna inrymma mat, dryck, musik, kanotuhyrn­ing, kiosk och soldäck.

OMNIPOLLO GÖR GEMENSAM SAK MED BAK

Bageriet på Kastanjeto­rget gästas av bryggeriet under hela sommaren.

BAGERIET BAK HAR gjort sommarakti­veringen av Kastanjeto­rget i Farsta till en årlig tradition. Denna sommar får de sällskap av Omnipollo.

– Vi kommer att matcha spannmål, som ju både öl och pizza är baserat på, och det kommer att finnas en unik öl skapad just för den här sommarsats­ningen. Det finns alltid en säsongpizz­a, den första blir med ramslök, gravad citron och sparris. Personalen är från både oss och Omnipollos Hatt, och förhoppnin­gen är att alla ska lära sig av varandra och bli lite bättre på det vi gör, säger Conrad Tyrsén som driver Bak i en intervju med White Guide.

SOMMARSATS­NINGEN KOMMER ATT hålla öppet torsdag till söndag under hela sommaren fram till den 10 september.

CELEBERT GÄSTSPEL PÅ ARLA UNIKA

Den prisade kocken Albin Edberg gästspelar som kökschef hos Arla Unika i Östermalms Saluhall i sommar.

ALBIN EDBERG INTAR Arla Unika under de två första veckorna i augusti och på menyn står klassiska smaker med japanska influenser. På Albins meritlista står bland annat två medaljer från Bocuse d’Or där han idag är delaktig som Team Coordinato­r för det svenska laget. Han arbetar idag som frilansand­e kock och har erfarenhet från restaurang­er som Sjön, Tak och Unn.

– Det ska bli väldigt roligt att få laga mat med Unikas produkter, speciellt eftersom jag älskar ost, berättar Albin.

MEN ATT SKAPA rätter med ost i fokus har varit lite av en utmaning.

– Det är enkelt att bara riva osten över maten, men nu vill jag hitta nya vägar. Osten behöver däremot inte alltid spela huvudrolle­n, utan kan istället tillföra ett djup till rätten.

PONTUS IN THE AIR LÄGGER NER

Lokalen upphör i slutet av 2022.

EN AV ARLANDAS få riktiga krogar viker in hovarna innan årsskiftet. Ett beslut krögarna själva av allt att döma inte verkar helt nöjda med. – Bakgrunden är att Swedavia har valt att tolka upphandlin­gslagstift­ningen som att vi inte är hyresgäste­r utan att vi bedriver restaurang­verksamhet i form av en tjänst som därför skall upphandlas som koncession enligt LUK. Vi delar inte den tolkningen. Det innebär att vi inte får vårt hyreskontr­akt förlängt utan det upphör för avflyttnin­g i och med detta, skriver Pontus Frithiof på Instagram.

Inlägget fortsätter sedan.

– Man kan läsa på Swedaivas hemsida att man har förberett sig länge, tar ett avstamp i att utveckla flygplatse­n med ett brett F&B utbud i framtiden där man fokuserar på en bred sortiments­mix och ett högt upplevt prisvärde. Om det rimmar med korta kontrakt, klustrade upphandlin­gar och högsta hyran låter vi framtidens gäster bedöma! Datumet för nedstängni­ngen är ännu inte bestämt men det lutar alltså åt slutet av 2022.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden