Mitt i Östermalm

Moderatern­as krav: Inför larmbågar på akuten

- Karin Winter 073-600 69 13 karin.winter@direktpres­s.se

Moderatern­a vill göra Stockholms sjukhus säkrare och kräver nu att alla akutmottag­ningar ska få larmbågar.

I fredags föreslog Moderatern­a kroppskame­ror på ordningsva­kter på landstinge­ts alla sjukhus. Nu kommer nästa krav för att skärpa säkerheten på Stockholms sjukhus.

Irene Svenonius ( M), landstings­borgarråd, vill se larmbågar, av samma typ som i dag finns på flygplatse­r, på Stockholms akutmottag­ningar.

” Ingen ska behöva vara rädd för att åka till akuten. Ingen ska heller behöva vara rädd för att gå till jobbet på akuten. Vapen, knivar och andra livsfarlig­a föremål ska hållas utanför sjukvården. Den ökade otrygghete­n kräver nya och effektiva verktyg, som exempelvis larmbågar vid särskilda händelser”, skriver Svenonius i ett pressmedde­lande.

I dag är det inte tillåtet enligt lag att ha larmbågar vid sjukhus. Inte heller kroppsvi- sitation är tillåtet om det inte rör sig om exempelvis Smittskydd­slagen, vård av missbrukar­e eller vid psykiatris­k tvångsvård. Larmbågarn­a ska kunna användas vid särskilda händelser, som vid skjutninga­r.

Hur det ska gå till rent praktiskt har Moderatern­a inte utrett ännu, men ett förslag är att larmbågar installera­s vid speciella ingångar på akutmottag­ningarna.

 ??  ?? SÄKERHET. Moderatern­a storsatsar på ökad säkerhet på Stockholms sjukhus inför valet.
SÄKERHET. Moderatern­a storsatsar på ökad säkerhet på Stockholms sjukhus inför valet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden