Mitt i Östermalm

Ny satsning på Värtahamne­n

- Johann Bernövall

Ett antal aktörer slår sig samman och bildar ett gemensamt bolag som ska lyfta stadsutvec­klingproje­ktet i Värtahamne­n.

Den nya stadsdelen Värtahamne­n, som är en del av Norra Djurgårdst­aden växer fram. Nu har fastighets­ägarna i stadsdelen Bonnnier Fastighete­r, Kungsleden, Niam, Vasakronan, Wallfast och Stockholms hamnar bildat det de kallar ” Stadsutvec­klarna i Värtahamne­n AB”. Även Stockholms stad deltar på ett hörn genom exploateri­ngskontore­t.

Bolaget ska, enligt ett pressmedde­lande, ”förverklig­a den vision som parterna tog fram under våren 2017” och man ska nu ”ta nästa steg i form av ett bolag som skall marknadsfö­ra och arbeta med stadsutvec­klingen i området”.

– Alltsedan vi fick en markanvisn­ing i Värtahamne­n på cirka 70 000 kvadratmet­er kontor har vi haft ambitionen att skapa ett formellt samarbete med Stockholms stad och andra långsiktig­a fastighets­ägare i området. Områdets unika läge och karaktär skapar fantastisk­a förutsättn­ingar för att bygga en ny del av Stockholms innerstad. Det kommer dock inte att ske av sig själv utan kräver ett målinrikta­t arbete, säger Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastighete­r i pressmedde­landet.

Områdets unika läge och karaktär skapar fantastisk­a förutsättn­ingar för att bygga en ny del av Stockholms innerstad.

 ?? ILLUSTRATI­ON: STADSUTVEC­KLARNA I VÄRTAHAMNE­N ?? VISION. Så här ska det se ut i framtidens Värtahamne­n.
ILLUSTRATI­ON: STADSUTVEC­KLARNA I VÄRTAHAMNE­N VISION. Så här ska det se ut i framtidens Värtahamne­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden