Mitt i Östermalm

Fritids i Ekhagen rivs – nu kräver de ny mötesplats

-

I sommar upphör fritidsver­ksamheten på Åminneväge­n 25 i Ekhagen. Planen är att byggnaden ska rivas. Vad det blir i stället är oklart.

I slutet av juni upphör frit i d s verksamhet­en på Åminneväge­n 25 och efter det ska byggnaden rivas.

– Den är uttjänt helt enkelt. Motivering­en till rivningen är det har läckt i taket, takfoten är skadad och fönstren är i väldigt dåligt skick. Det pågår en dialog med bland annat stadsdelso­ch utbildning­sförvaltni­ng- en om vad tomten kan användas till, säger Thomas Bergsell, pressansva­rig på Skolfastig­heter i Stockholm AB, Sisab.

Den ideella föreningen Ekhagen verkar för att utveckla området. I ett brev adresserat till Sisab och Östermalms stadsdelsf­örvaltning skriver man om behovet av en mötesplats i området. ver man bland annat.

Vidare ger man olika exempel på vad lokalen skulle kunna användas till. Kvällskurs­er, ateljéer och gym är några av de aktivitete­r som föreslås.

 ?? FOTO: ÅKE ZIMMERMANN ?? RIVS. Planen är att byggnaden på Åminneväge­n som fram till och med sista juni huserar fritidsver­ksamhet ska rivas.
FOTO: ÅKE ZIMMERMANN RIVS. Planen är att byggnaden på Åminneväge­n som fram till och med sista juni huserar fritidsver­ksamhet ska rivas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden