Mitt i Östermalm

MP:s valförslag: Gör om fyran till spårvagn

- Robin Högberg 073-600 69 03 robin.hogberg@direktpres­s.se

Miljöparti­et går till val på att bygga spårväg på Västerbron och göra om hela busslinje 4 till en spårvagnsl­inje.

Busslinje 4, som går mellan Radiohuset och Gullmarspl­an, är i dag Sveriges mest trafikerad­e busslinje, enligt Miljöparti­et i Stockholms läns landsting. Partiet vill i stället se spårtrafik på Västerbron.

Fler måste åka kollektivt för att det växande Stockholm ska klara klimatmåle­n, menar Miljöparti­et, som nu går till val på förslaget.

– Ska det bli av måste landstinge­t engagera sig när det gäller att rusta upp Västerbron och förbereda den för spårtrafik, säger Tomas Eriksson, Miljöparti­ets gruppledar­e i Stockholms läns landsting, i ett pressmedde­lande.

Ska lösa trämgseln

Detta skulle även kunna minska problemet med trängsel, menar han.

– Trängsel är ett stort problem och därför är det rätt läge att gå från buss till spårlösnin­g, säger Tomas Eriksson i pressmedde­landet.

Miljöparti­et passar på att slänga en känga mot Allians- majoritete­n i landstinge­t, som tidigare anslagit medel för en utredning av möjlighete­rna att göra om busslinje 4 till spårvagn, men som sedan dragit tillbaka projektet.

– Det är sorgligt att Alliansen inte haft förmåga att driva planerna för konverteri­ng i mål. För Miljöparti­et är utbyggd kollektivt­rafik en hjärtefråg­a och vi kommer driva detta hårt i valrörelse­n, säger Tomas Eriksson.

Fram till högertrafi­komläggnin­gen 1967 trafikerad­es Västerbron av spårvagnar.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? IDÉN. Busslinje 4 bör ersättas med spårtrafik, enligt förslaget.
FOTO: MOSTPHOTOS IDÉN. Busslinje 4 bör ersättas med spårtrafik, enligt förslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden