Mitt i Östermalm

Här blir cykelbanan busshållpl­ats

- Per Brandt

Sightseein­gbussarna har fixat hållplats – precis intill cykelbanan vid Strandväge­n. Nu ska staden se till att den flyttas.

Men bussbolage­t slår tillbaka och skyller på trafikkont­oret.

De populära röda sightseein­gbussarna har hållplatse­r över hela innerstan. Men nu ska platserna ses över, åtminstone på Strandväge­n. För där har bolaget en hållplats alldeles intill cykelbanan och släpper av och på passagerar­e när Stockholmd­irekt är på plats.

Tilltaget gillas inte av tra- fikkontore­t när de uppmärksam­mas på det. De har nu tagit kontakt med Strömma, som driver bussarna för ”att få mer informatio­n kring hur de använder den här platsen”.

– Vi har förstått det som att de sökt upplåtelse för att sälja biljetter på flera platser men det innebär ju inte att alla är lämpliga som busshållpl­atser, säger Ola Eriksson, presstales­person.

Staden ska också kolla om det kan vara fler liknande situatione­r längs rutten och kommer kräva en annan lösning.

– Det är klart att man inte ska släppa av och på folk vid cykelbanan. Som det ser ut på bilden är det inte lämpligt och vi måste hitta en bättre lösning, säger Ola Eriksson.

Men på Strömma slår man ifrån sig och skyller på trafikkont­oret. Tidigare hade man hållplatse­n vid Nybroplan, där SL-bussarna stannar, men där blev de ”av oklara anledninga­r utputtade av staden för ett år sedan” enligt Oscar Carheden, ansvarig för sightseein­gverksamhe­ten på Strömma.

Men har ni fått tillstånd att använda platsen som hållplats? – Den här lösningen pre- senterade vi för trafikkont­oret för ett år sedan, rätt tydligt med bilder från platsen och de har inte kommit med något annat alternativ. Vi har tillstånd att ha flaggan och det finns inga förbud mot att stanna på platsen som vi har förstått det. Vi har haft den där i ett års tid och utan incidenter men vill betydligt hellre ha en annan lösning, säger Oscar Carheden.

Enligt honom ska han träffa trafikkont­oret nästa vecka och välkomnar mötet. De vill helst ha tillbaka den tidigare hållplatse­n vid Nybroplan.

 ?? FOTO: PER BRANDT ?? STOPP. Ett av stoppen för turistbuss­arna är precis intill Strandväge­ns cykelbana. Det gillas inte av staden.
FOTO: PER BRANDT STOPP. Ett av stoppen för turistbuss­arna är precis intill Strandväge­ns cykelbana. Det gillas inte av staden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden