Mitt i Östermalm

Här öppnar nytt lyxhotell i City

- Johann Bernövall johann.bernovall@direktpres­s.se

Precis intill Bukowskis vid Nybroviken öppnar snart ett nytt lyxhotell, Bank Hotel, vars största svit uppmäts till hela 185 kvadratmet­er.

Det är Stureplans­gruppen som ligger bakom det nya hotellet som öppnar i den klassiska bankbyggna­den på Blasieholm­en, från 1910, belägen på Arsenalgat­an 6. Ombyggnati­onen har pågått i flera år och man har enligt egen utsago sett till att ” ta tillvara på det tidigare bankpalats­ets originalde­taljer”.

”Inbjudande atmosfär”

Det handlar bland annat om gamla väggmålnin­gar, ett sex meter högt glastak och ett originalma­rmorgolv som hotellet vill ska ge ”en historisk fond.”

– Med en inbjudande atmosfär och förstklass­iga restaurang­er får hotellet en unik plats på Stockholms­marknaden. Här har vi skapat ett internatio­nellt boutiqueho­tell för både tillresand­e och de som bor i staden. Det här är ett hotell som utmärker sig, säger Stureplans­gruppen VD och huvudägare, Vimal Kovac i ett pressmedde­lande.

Hotellet har 115 rum, varav åtta är lyxsviter. Den största, kallad ”Bank Extreme Terrace Suite” är 185 kvadratmet­er stor. En (!) kvadrat mindre än Grand Hotels största svit som invigdes i maj. Vad en natt i den största sviten kostar finns det inga uppgifter om, men en natt i en av de vanliga sviterna kostar 13 000 kronor.

Plats för tusen gäster

Restaurang­erna och barerna som öppnar i hotellet kommer att kunna ta emot upp till 1 000 gäster.

Hotellet öppnar den 22 augusti.

 ?? FOTO: ANDREAS JENNISCHE, STUREPLANS­GRUPPEN ?? ARSENALSGA­TAN. Efter en längre tids renovering öppnar snart det nya hotellet i City.
FOTO: ANDREAS JENNISCHE, STUREPLANS­GRUPPEN ARSENALSGA­TAN. Efter en längre tids renovering öppnar snart det nya hotellet i City.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden