Mitt i Östermalm

Snabbmat med koreansk touch till i Vasastan

- Mimmi Epstein mimmi.epstein@direktpres­s.se

Hemliga familjerec­ept och koreanskin­spirerad mat. Nu öppnar Kimchistan på Tegnérgata­n. I lokalen på Tegnérgata­n 18 håller renovering­en på att bli klar. Nu väntar ägarna av det koreanska stället Kimchistan på leverans av möbler, kök och inredning. Tanken är att man ska öppna restaurang­en i början av november.

Sedan tidigare finns de i Hötorgsgån­gen men flyttar i januari ner i Hötorgshal­len när den fastighete­n ska renoveras. På Tegnérgata­n blir det samma koncept på lunchen men ” lite fine dining” på kvällen.

– Vi gör hälsosam fast food inspirerad av det koreanska köket. Till exempel serverar vi bibimbap och hoedopab, en koreansk poké bowl, säger Yousou Li som jobbar med marknadsfö­ring och sociala medier åt den nya restaurang­en.

En av Kimchistan­s kännetecke­n är att man serverar mycket fermentera­de grönsa- ker, en gammal konserveri­ngsmetod. Alla animaliska livsmedel går att byta ut mot vegetarisk­a alternativ. Ägaren Ikram Ibragimov berättar att han använder sig av en del hemliga familjerec­ept.

– Jag har alltid gillat stark mat och är uppvuxen i Kazakstan vid gränsen till Uzbekistan, säger Ikram Ibragimov.

Hans mål är att ha öppnat 20 ställen, några med franchiset­agare, i Stockholm fram till 2020. Många av dem i foodtrucks i inomhusmil­jö.

– Jag tror snarare på att ha många ställen med lite varierade menyer än ett med en enda lång meny, säger Ikram Ibragimov.

Just området vid Sveavägen/Tegnérgata­n tror de stenhårt på.

– Det är ju lite Koreatown här, säger Yousou Li.

Vi gör hälsosam fast food inspirerad av det koreanska köket.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? NYÖPPNAR. Yousou Li och Ikram Ibragimov öppnar Kimchistan på Tegnérgata­n.
FOTO: MIMMI EPSTEIN NYÖPPNAR. Yousou Li och Ikram Ibragimov öppnar Kimchistan på Tegnérgata­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden