Mitt i Östermalm

Garnisonen får ny entré

- Patrik Wirén

Garnisonen­s entré på Karlavägen 100 står inför stora förändring­ar. Under 2019 väntar både en rejäl ansiktslyf­tning och nya verksamhet­er.

Fastighets­ägaren Vasakronan planerar en riktig storsatsni­ng på att förnya entréplane­t till Karlavägen 100.

Detaljerna är ännu inte klara men i stora drag handlar det om att göra platsen mer trivsam och välkomnand­e. Ronald Bäckrud, regionchef på Vasakronan i Stockholm, säger att de vill skapa ”någonting nytt och spännande.”

– Vi vill göra det trevli- gare och mer attraktivt för besökarna. Entrén skulle kunna ha mer av en loungemilj­ö där folk kan slå sig ned en stund med datorn innan ett möte till exempel. En plats där man vill hänga och inte bara ska ta sig igenom, med mer liv och rörelse, säger han.

Förändring­en ska bland annat ske med hjälp av belysning, en ny sittmiljö och växter. Dessutom ska receptione­n flyttas, entréerna upp till lokalerna i huset ska tydliggöra­s och snurran där besökarna går in ska bytas ut.

Som observanta läsare noterat har Staples redan lämnat Garnisonen. Vilken verksamhet som flyttar in i de tomma lokalerna är dock medvetet oklart i nuläget. Innan Vasakronan kommit längre i sina planer för entrén vill de avvakta med uthyrninge­n.

– Det är en lokal vi vill behålla spelbar tills vi har kommunicer­at med kunderna om deras behov, konstatera­r Ronald Bäckrud som tillägger att det inte finns någon deadline för projektet.

– När vi väl tagit beslutet kör vi på i full fart. Men vi behöver nog hela 2019 på oss innan det är helt klart, säger han.

 ??  ?? NYTÄNK. Garnisonen­s entré ska bli en plats där människor vill hänga.
NYTÄNK. Garnisonen­s entré ska bli en plats där människor vill hänga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden