Mitt i Östermalm

Sofie från Gärdet letar efter kärleken i Bonde söker fru

- Mimmi Epstein

28-åriga Sofie Öhman från Östermalm såg bonden Per i ett klipp på Facebook och sökte in till dejting-programmet Bonde söker fru. ”Jag kunde inte låta bli”, säger hon.

Det var i våras som Sofie Öhman från Gärdet såg ett klipp på Facebook där bonden Per från Vimmerby hugger ved och skojar.

– Jag började asgarva, min syrra hörde mig från köket och undrade vad jag kollade på. Jag tyckte att han var så rolig. Och sen sa hon ”han är ju precis rätt för dig”, säger Sofie Öhman.

Först tänkte hon att Bonde söker fru inte var hennes grej och att hon inte ville dejta i tv.

– Så jag sköt upp det, men till slut kunde jag inte låta bli att skriva ett brev, säger Sofie Öhman som blev chockad när Per ringde upp och bjöd in henne till Sundbyholm­s slott där programmet skulle spelas in.

Först stod speeddejti­ng på programmet och sedan gruppdejt. Efter det blev hon en av fyra tjejer som fick komma till Pers gård.

– Jag var nervös, det var speciellt att försöka lära kän- na en person på fem minuter men vi klickade väldigt snabbt.

Sofie Öhman berättar att hon fått flera nya vänner.

– Jag har också lärt mig mer om mig själv genom att våga gå utanför det som känns tryggt. Att vara öppen för nya möjlighete­r.

Stadslivet är hon beredd att byta bort.

– Jag trivs bra här och det är mitt hem men Stockholm kan man alltid komma tillbaka till. Naturen lockar och jag vill gärna bo i hus och ha en trädgård att påta i, säger Sofie Öhman.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? VILL HITTA KÄRLEKEN. Sofie Öhman från Östermalm är med i Bonde söker fru.
FOTO: PRIVAT VILL HITTA KÄRLEKEN. Sofie Öhman från Östermalm är med i Bonde söker fru.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden