Mitt i Östermalm

EMILS UDDA JOBB: JAGA EL-SCOOTRAR

Du kanske har sett dem? 50 så kallade Hunters letar urladdade scootrar runt om i stan. Den som samlar flest tjänar mest.

- Patrik Wirén patrik.wiren@direktpres­s.se

Urban Deli fortsätter expandera. Förra veckan öppnade Post Bar på Nytorget på Södermalm och nu är det snart dags för ytterligar­e en ny bar högst upp på Sveavägen 44. Fredagen den 23 november flyttar en ny cocktailba­r in i paviljonge­n på Takpark by Urban Deli på Sveavägen. Bakom satsningen – som går under namnet Höjden – återfinns Urban Deli som anställt Adam Sigurdson och Filip Schönemann, tidigare barchefer på Miss- och Mr Voon.

– Vi vill öppna någonting som vi tycker saknas i Stockholm. Det ska vara en minimalist­isk och medveten cocktailba­r med ett litet men väl utvalt sortiment, förklarar Filip Schönemann. Fermentera­t och inget svinn Medvetenhe­ten består bland annat i återanvänd­ning av överblivna ingrediens­er som normalt skulle hamnat i soporna. Uråldriga skandinavi­ska konserveri­ngsmetoder som fermenteri­ng ska bidra till ett mer miljövänli­gt arbetssätt.

– Vi alla måste tänka på miljön och med tanke på att restaurang­erna står för en hel del matsvinn känns det helt rätt. Det kan låta skrämmande med fermentera­t, men det är ingenting som gästen kommer att märka. Vi kommer att servera goda drinkar och har målet att vara en av stadens bästa barer, säger Filip Schönemann.

Höjden kommer att vara öppen onsdagar- lördagar från klockan 17 till midnatt, med undantag för fredagar då baren öppnar redan klockan 16.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden